Nový Battlefield chce ukázat nejpokročilejší destrukci
zdroj: Foto: EA

Nový Battlefield chce ukázat nejpokročilejší destrukci

15. 1. 2024 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Poslední díl online vojenské akce Battlefield 2042 se, velmi mírně řečeno, nepovedl. Přestože v průběhu dvou let od vydání hra dostala celou řadu nových updatů a obsahu, včetně systému tříd, de facto mrtvou střílečku se nakopnout nepodařilo. V říijnu loňského roku sice hru hrálo více lidí než před vydáním, zájem o ni teď ale upadl a ke hře usedá na Steamu v průměru 20 tisíc hráčů denně, zatímco u předchozího dílu Battlefield 1 to je jenom o trochu méně – 18 tisíc.

Resuscitace tak může být marná, a proto se ve studiu Ripple Effect (bývalé DICE) naplno rozjíždějí práce na nové iteraci populární vojenské střílečky. A byť zatím nevíme, jestli nás nový díl vezme do historie nebo budoucnosti ozbrojených konfliktů, ani jestli nás čeká zásadní změna konceptu, opět by mělo jít o technologicky působivou podívanou.

Naznačuje to inzerát, ve kterém se hledá posila do 3D grafického oddělení. Jejím úkolem bude práce na „nejrealističtějších efektech destrukce v herním průmyslu“. Od kandidátů se očekávají zkušenosti s efekty v reálném čase, práce s detailními částicovými efekty, texturami a shadery.

Nová éra Battlefieldu bude obsahovat jak multiplayerovou složku, tak kampaň pro jednoho hráče, na kterou dohlíží spolutvůrce Halo Marcus Lehto. Je to součást strategie, která má Battlefieldu pomoct stát se platformou, která se nebude omezovat jen na jednu hru, vyvíjenou jedním studiem.

Nejnovější články