zdroj: Nintendo

Noví Pokémoni Scarlet and Violet dorazí ještě letos

28. 2. 2022 13:28 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Už 26 let slaví fanoušci Pokémonů 27. únor coby významný den, kterým si připomínají vydání prvního RPG s chytáním a trénováním roztomilých pidižvíků. Včerejší svátek doprovázelo oficiální pásmo od The Pokémon Company a došlo během něj i na nečekané herní oznámení: Studio Game Freak ještě v letošním roce vydá na Switch novou herní dvojici v podobě Pokémon Scarlet a Pokémon Violet.

Hlavním tahákem má být otevřený svět zbrusu nového regionu, který vývojáři nazývají evolucí žánru a městečka v něm volně budou přecházet v okolní divočinu, ideální pro hledání nových přírůstků do sbírky. Pokémoni ale budou k vidění všude, na moři, ve vzduchu i v ulicích.

V traileru tvůrci také odhalili trojici startovních Pokémonů z deváté generace – vodní potvory reprezentuje kačer Quaxly (se schopností Torrent), ohnivé krokodýl Fuecoco (Blaze) a za travní dorazila kočička Sprigatito (Overgrow). Mimo startérů je v upoutávce a na přiložených obrázcích k vidění asi padesátka dalších: Přirozeně nemůže chybět Pikachu, Psyduck nebo Meowth, ale dojde i na exotické kousky jako Floette nebo Happiny.

Pokémon Scarlet and Violet zdroj: Nintendo

Co se týče rozdílů mezi verzí Scarlet a Violet, podobně jako v předchozích případech budou patrně spíše kosmetického rázu. Zatím víme, že vaši trenéři budou nosit jinak barevné oblečení, jak podtituly napovídají. Dáte přednost fialové, nebo šarlatově rudé?

Pokémon Scarlet and Violet zdroj: Nintendo   Pokémon Scarlet and Violet zdroj: Nintendo

Pokémon Scarlet a Pokémon Violet vyjdou v druhé polovině letošního roku exkluzivně na Nintendo Switch.

Nejnovější články