Noví Bulánci dorazili na Steam v předběžném přístupu
zdroj: SleepTeam

Noví Bulánci dorazili na Steam v předběžném přístupu

15. 11. 2022 10:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Po loňské, enormně úspěšné kampani na Startovači (alespoň na poměry českých crowdfundingových platforem) se legendární česká střílečka Bulánci konečně vrací na naše obrazovky. Její remake / pokračování ukazuje svou moderní tvář v předběžném přístupu na Steamu.

V rámci early accessu se podíváte do tří ikonických lokací z původní hry: Disco, Továrna a Pohádka. Všechny samozřejmě prošly značnou modernizací stran grafiky. Zároveň si můžete vyzkoušet dvojici nových herních režimů v podobě týmové hry a bitvy o vlajku. A taky máte první možnost se něco málo dozvědět o příběhu vraždících polštářků. A co tuhle péřovou bandu čeká dál?

„Obsah hry budeme neustále rozšiřovat, ale nechceme prozrazovat všechno. V průběhu vývoje jsme naplánovali milníky, kdy do hry přibudou nová prostředí, zbraně, úpravy nebo nové kapitoly z historie. Našim fanouškům jsme velmi vděční, že umožnili hře vzniknout, takže jim chceme přinášet stále něco nového a čekají je různá překvapení,” říká Jaroslav Wagner, jeden z vývojářů původní i nové hry.

Bulánci zdroj: SleepTeam

Konkrétně se hráči již v prosinci dočkají nových map a následně i online multiplayeru. Do budoucna se počítá s dalšími úrovněmi, mechanismy, zbraněmi, příběhovou kampaní i brutal módem, který nechá polštářky pořádně krvácet. Plná hra by pak měla dorazit v druhé polovině roku 2023.

Od předběžného přístupu si tvůrci slibují hlavně zapojení komunity a podřízení vývoje jejím požadavkům. „Zpětná vazba hráčů je klíčová pro to, kterým směrem se bude hra i její hratelnost dál ubírat. Věříme, že na konci této cesty nás čekají Bulánci, kteří daleko předčí svého předchůdce,” dodává Wagner.

První ohlasy ale tolik nadšené nejsou. Na Steamu je zatím jen pár desítek recenzí a pouze 65 % z nich hodnotí předběžný přístup kladně. Hráčům nevyhovuje ovládání a chybí možnost ho změnit, umělá inteligence prý moc rozumu nepobrala, často je vytýkána nemožnost hrát online a v neposlední řadě se hráči zlobí, že hra používá launcher od Epicu, přestože vyšla na Steamu. Nicméně od toho je hra v předběžném přístupu, aby se do plné verze vychytaly nejrůznějších mouchy.

„Máme za sebou náročné období. Málokdo si dovede představit, kolik práce obnáší vývoj takové hry. Bulánci už dávno nejsou malá hra, její obsah postupně nabobtnal. Museli jsme hledat nové a nové kolegy, a jako by toho bylo málo, světem mezitím otřáslo několik významných krizí. Vše jsme ale ustáli a doufáme, že si hráči hru v předběžném přístupu užijí. Budeme se těšit na jejich zpětnou vazbu,” uzavírá Wagner.

Nejnovější články