Nová hra od Amanity se jmenuje Creaks a není to klikací adventura
zdroj: tisková zpráva

Nová hra od Amanity se jmenuje Creaks a není to klikací adventura

9. 10. 2018 18:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nejmilejší české studio chystá další pravděpodobnou pecku. Amanita Design, kterou znáte třeba díky Samorostovi, Machinariu nebo nejnovějšímu Chuchlovi (Chuchlu? Čučlu?), vypustila do světa oznámení o svém novém projektu Creaks – a ten bude v lecčems netradiční. Zaprvé to vypadá na podstatně strašidelnější atmosféru než v předchozích hrách. A zadruhé to poprvé v historii studia nebude point-and-click adventura.

Slovo „creaks“ se dá do češtiny přeložit jako „vrzání“ nebo „skřípot“ a po zhlédnutí prvního traileru určitě uznáte, že jde o trefný název. Svět kolem vystrašeného chlapce ve vestičce je polorozpadlý a zdánlivě na spadnutí, obývají ho divná stvoření a ze všech stran se ozývá znepokojivé praskání. Závěrečné končetinové překvapení by pak určitě potěšilo Terryho Gilliama.

zdroj: Archiv

Na hře, která ze záběrů zatím nejvíc připomíná nějakou nepříliš akční plošinovku, pracuje nový tým vývojáře a výtvarníka Radima Jurdy. Ten si k sobě jako posilu přibral skotského skladatele Joea Achesona známého pod pseudonymem Hidden Orchestra. Výsledek jeho práce posoudíte nejen v traileru, ale i ve výsledné hře.

Ta se objeví někdy během příštího roku, a to pěkně jak na PC, tak na konzole. Tehdy nejpozději dojde ke zodpovězení mnoha rozličných otázek, které mě momentálně trápí. Například: kdo je ona temná silueta, která kopíruje hrdinovy pohyby? Co je zač báječně vypadající troubící pták? A hlavně: je tohle konečně česká odpověď na Attack on Titan?

Creaks zdroj: tisková zpráva

Creaks zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články