Nintendo umí i sci-fi RPG - Xenoblade Chronicles X vyjde pro Wii U příští rok
zdroj: tisková zpráva

Nintendo umí i sci-fi RPG - Xenoblade Chronicles X vyjde pro Wii U příští rok

11. 6. 2014 2:44 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Xenogears, Xenosaga, Xenoblade, Xenoblade Chronicles, X, Xenoblade Chronicles X – série RPG her od Monolith Soft. se mezi fanoušky japonských RPG těší kultovnímu statutu, což znamená, že se nikdy dobře neprodávaly. Život je obtížný, ale Tecuja Takahaši z Monolith Soft. se nikdy nevzdal, a když mu nevyšla šestidílná série pro Square (Xenogears) a šestidílná série pro Namco (Xenosaga), podařilo se mu uzavřít dohodu s Nintendem, díky níž na Gamecube vyšlo zajímavé karetní RPG Baten Kaitos a v roce 2011 sci-fi RPG Xenoblade Chronicles na Wii. A protože posledně jmenovanou hru považuju za jedno z nejlepších RPG roku 2011, jsem přesvědčený, že byste nové video a informace o Xenoblade Chronicles X neměli minout.

Jde v zásadě o klasické japonské RPG se sci-fi prvky, které reprezentuje příběh bandy utečenců před zničením Země. Hratelnost je ale více akční a umožňuje kupříkladu ovládání ozbrojených mechů při průzkumu i soubojích. Na záběrech videa to samozřejmě vidět není, protože se soustředí na prezentaci příběhu, ale podstatnou složkou hry je prozkoumávání zajímavých mimozemských světů.

Když uvádím, že hratelnost je akční, myslím tím i souboje, které však přesto ctí léty prověřený ATB (Active Time Battle) systém, když každá postava musí po využití konkrétního skillu nebo útoku chvíli čekat než může znovu zaútočit, což ale platí i pro soupeře.

zdroj: Archiv

Soubojový systém je samozřejmě důležitou součástí hry, ale přesto je potřeba v případě hry od Monolith Soft. na první místo postavit příběh, postavy a zpracování pseudofilozofických témat, které tvůrci zjevně milují.

Xenoblade Chronicles X vyjde na Wii U v příštím roce a jestli máte doma Wii U a chováte alespoň elementární náklonnost k japonským RPG hrám, neměl by vás tento kousek minout. Pro hraní s potomky to asi nebude, ale od toho je tu Mario – například.

Nejnovější články