Nexus update upravuje herní systémy Arma 3 a rozšiřuje End Game
zdroj: tisková zpráva

Nexus update upravuje herní systémy Arma 3 a rozšiřuje End Game

2. 12. 2015 18:10 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrci z Bohemky vydali další velký update pro Arma 3 s názvem Nexus, který představuje jakési nakročení k datadisku Apex, ale v prvé řadě rozšiřuje multiplayerový mód End Game o nové instance Feres a Zaroes a upravuje i důležité herní prvky jako je stamina a model poškození.

Vedle dvou nových instancí či scénářů Feres a Zaroes upravuje update i scénář Kavala, přičemž každý z nich nabízí něco jiného. V jednom narazíte na malé potyčky pěšáků a v jiném zase na rozsáhlé bitvy na velkou vzdálenost, kde hrají roli i vozidla a armádní technika. V jednotlivých scénářích můžete hrát v týmu s dalšími sedmi hráči proti osmi nepřátelům nebo až v počtu 16 vs 16.

Nexus do hry přidává i Spectator Cam, kdy může jeden hráč celý zápas sledovat zpovzdálí a sloužit jako komentátor. Spectator Cam je navíc modulární, což znamená, že funkci mohou využívat i modeři.

Vedle rozšíření End Game došlo na již zmíněnou staminu nebo obecně věci, které mají vliv na pohyb a střílení. Nový systém výdrže by měl být především logičtější - hráč by měl prý jasně vidět, kdy může sprintovat a jak mu stamina ovlivňuje přesnost míření. Není to přitom jen o sprintu a zamíření, ale nový systém bere v potaz například i terén nebo aktuální výstroj a výzbroj vojáka.

zdroj: Archiv

Tvůrci upravili i systém pro poškození založený na zásahových bodech. Nově jsou střely do nechráněných částí těla mnohem fatálnější, což odměňuje zkušené ostrostřelce a zároveň tím nabývá na důležitosti brnění.

Společně s výše zmíněným se dostala na světlo světa i první verze webové služby Arma 3 Units. Jde o propojování hráčů s komunitními skupinami, tedy v podstatě jakýsi online katalog skupin ("Units"), ale též rekrutovací nástroj pro nové i existující skupiny a klany.

Systém je zatím stále ve vývoji a na stávající verzi se budou postupně nabalovat další funkce a možnosti. Video někde okolo už novinky ukáže v pohybu, nebo si je můžete sami vyzkoušet po aktualizaci hry v praxi.

Nejnovější články