Nevrlý ruský medvídek zvěstuje, že v prosinci oživne kukuřice v Maize
zdroj: tisková zpráva

Nevrlý ruský medvídek zvěstuje, že v prosinci oživne kukuřice v Maize

3. 11. 2016 11:02 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Do vydání adventury Maize zbývá jen měsíc, jak oznámil nový trailer, a my pořád nevíme mnoho o tom, co se v ní bude dít. Respektive, informací máme spoustu, ale nějak se nedaří tuhle snůšku bizarních ingrediencí poskládat do nějakého celistvého obrázku. Nicméně, když se podíváte na jádro hry, mělo by jít o adventuru, v níž primárně řešíte puzzly, přičemž se na svět díváte očima hlavního hrdiny. To je vlastně docela normální, jenže jakmile dojde na zasazení Maize, vše se utrhne ze řetězu příčetnosti.

Hra se odehrává na zapomenuté farmě, která zároveň sloužila jako výzkumná laboratoř americké vlády. Vinou špatně přečteného rozkazu ovšem dvojice vědců, kteří zde působili, stvořila myslící kukuřici. Vážně. Kukuřici s očima, ústy, schopností se vyjadřovat, myslet a dělat přihlouplé vtípky.

Na vás už bude prozkoumat území farmy a laboratoře a zjistit, co kukuřice vlastně chce. Protože myslící kukuřice něco bude chtít, i když to nutně neznamená obligátní vyhubení lidstva. Navíc budete řešit, co se stalo s vědci a jak se vlastně stalo, že z výzkumu sloužícího zřejmě v získání výhody ve studené válce vzniklo…. tohle.

zdroj: Archiv

Aby se ale do universa bizarností přidala ještě trochu střeleného humoru a absurdity, společníka vám bude dělat Vladdy. To je medvěd. Robotický medvěd. Přesněji řečeno, ruská kopie amerického robotického medvídka, která je notně nabručená a občas se chová jako pěkný parchant. A tohle všechno prý bude ještě docela příčetné oproti dalším překvapením, která na vás čekají. Maize vyjde 1. prosince na PC a hru můžete sledovat na Steamu, kde bude stát 20 dolarů.

Nejnovější články