zdroj: Bartoš Studio

Na Slovensku vzniká digitální verze prastaré královské hry Ur

22. 6. 2020 17:09 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Královská hra Ur nebo také hra dvaceti čtverců je závodní deskovka, která se hrávala ve starověké Mezopotámii. Alespoň tak můžeme soudit z toho, že ji archeolog Sir Leonard Wooley ve 20. letech minulého století nalezl při vykopávkách v hrobech ve městě Ur.

Není přesně známé, jak se tehdy vlastně hrála, ale to nevadí – o digitální adaptaci deskové hry staré více než 4 500 let se teď s vlastní verzí pravidel pokouší slovenské Bartoš Studio.

Ur Game se ujmete postavy starověkého boha a vaším úkolem bude dostat všechny své kameny do cíle házením čtyřstěnných kostek s danými počty bodů. Na jednom políčku může být současně jen jeden kámen, pokud dojdete na pole s květinou, můžete házet ještě jednou. Abyste dostali kámen do cíle, musíte hodit přesné číslo, nikoliv přehodit. Zkrátka takové mezopotámské Člověče, nezlob se.

Roztomilým oživením je systém emocí, které můžete vyjadřovat výměnou za body získané podle toho, jestli se vám daří, nebo ne.

Předělávku prastaré deskovky si můžete zahrát sami proti počítači, případně v lokálním či online multiplayeru. Ur Game: The Game of Ancient Gods vychází na Steamu právě dnes.

Nejnovější články