Na Mars zasazená adventura Dome City sází hlavně na nelineární vyprávění
zdroj: tisková zpráva

Na Mars zasazená adventura Dome City sází hlavně na nelineární vyprávění

14. 1. 2016 10:04 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Maďarská first person adventura Dome City sice vyjde až v polovině příštího roku, už teď se ale můžete podívat na první záběry z této sci-fi. Vývojáři z týmu Overon Station Entertainment Studios chtějí vsadit především na silný příběh inspirovaný maďarskou knižní předlohou a hratelnost stojící na na řadě hráčových voleb. Ty pak povedou k nelineárnímu vývoji příběhu.

Přiložené video pochází teprve z pre-alfa verze hry, i tak už v něm ale vývojáři před hráče předkládají pevnou vizi své hry. Tu také prezentují v rámci Steam Greenlight a ucházejí se tak o podporu hráčské komunity. Tam se však hra prezentuje zatím pouze v kategorii konceptu a tvůrci by rádi slyšeli komentáře a připomínky, aby mohli hru co nejdříve posunout o úroveň výše, kde již sami hráči svým hlasováním rozhodnou o tom, zda hra na Steamu vůbec vyjde.

Autoři popisují svůj titul jako explorativní first person adventuru, ve které hráčova rozhodnutí mají reálný dopad. Ujmete role mladého astronauta jenž se ocitne ve společnosti dvou dalších kadetů v pasti v podobě opuštěného města na Marsu. Předlohou je potom mimo domovskou krajinu nepříliš známá kniha jménem A Nagy Kupola szégyene.

Cílem hráče je pak, kromě vyšetřování důvodu, proč je základna opuštěná, také boj o přežití v nehostinném prostředí, kde každé rozhodnutí může znamenat krok vedle spojený s bídnou smrtí - vlastní, či rovnou celého týmu. Kromě silného příběhu a možnosti rozhodovat o vlastním osudu také vývojáři slibují využití Unreal Enginu 4 a vedle PC by také rádi s časovým odstupem dorazili i na Xbox One a na PlayStation 4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články