Na konci října si zahrajte Murder, detektivku z kyberpunkového Tokia
zdroj: tisková zpráva

Na konci října si zahrajte Murder, detektivku z kyberpunkového Tokia

7. 10. 2015 17:09 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Petr psal skoro přesně před rokem o zajímavě vyhlížejícím projektu Murder, který vyjde už 21. října pro PC, Mac, Linux, iPad a zařízení s Androidem. Zbystřit by kvůli této hře měli všichni příznivci přemýšlivého kyberpunku, protože autoři zmiňují jako zdroje inspirace třeba Neala Stephensona, Kacuhira Otomo (Akira), či Masamune Shirowa (Ghost in the Shell). 

Murder je v základu klikací adventura, ovšem asi ne jen tak obyčejného střihu. Už předchozí Mooreheadův projekt Stranded ukázal, že i v tomto žánru jde s celkovým laděním scény čarovat různé divy a vytvořit hru, která je primárně o přemýšlení a dumání než o hledání správného pixelu ke kliknutí.

Murder se odehrává v Tokiu budoucnosti, kde v roli poručice Motomeru Minori řešíte zapeklitý případ. Ten se z prostého vyšetřování vraždy nejspíše rozvine ve složitější problém, ve kterém by se tvůrci měli dotknout témat transhumanismu, vnímání, definice života... No prostě motivů, které často kyberpunk přibírá ke své vizi dystopické budoucnosti a politické kritiky. Tohle prostě bude tak trochu netradiční adventura, která osloví jen specifické publikum. Osobně si dávám do diáře poznámku, že 21. října mám zkontrolovat Google Play, zda už je tam hra k dispozici.

zdroj: Archiv

Nejnovější články