Mytologie mexických indiánů ožívá v akční adventuře Mulaka
zdroj: tisková zpráva

Mytologie mexických indiánů ožívá v akční adventuře Mulaka

15. 2. 2018 9:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Víte, co je to Rusíwali? Ne? A co takhle Ganó, taky nic? A postavení Sukurúame v rámci kmene Tarahumarů? Pokud tato slova slyšíte poprvé, nedivím se vám. Všechna totiž souvisí s indiánským kmenem, který pochází ze severní části Mexika. Život jeho členů a jejich mytologii zpracovává hra Mulaka, která vychází již za dva týdny. Znáte snad příjemnější způsob, jak se vzdělat v opomíjené oblasti?

Kmen Tarahumarů existuje dodnes spolu se svými mýty. Právě ty jsou hlavním tahákem Mulaky, ve které se ujímáte role Sukurúameho, jakéhosi vůdce či náčelníka. S ním procestujete severní část Mexika, kde čelíte nadpřirozeným bytostem. V úvodu zmíněný Rusíwali je ozubený kámen, který můžete vidět v novém videu. Traduje se, že požírá lidské duše, které ho následně obklopují.

Podobným prazvláštním bytostem budete čelit prakticky neustále. Vyzrajete na ně svými bojovými schopnostmi, ale i neuvěřitelnou rychlostí a vytrvalostí. Tarahumaré jsou skutečně brilantními běžci, kteří dokáží utíkat neuvěřitelné vzdálenosti. A co víc, v podomácku vyrobených sandálech v obtížném kamenitém terénu hor. Legenda praví, že jeden hrdina takto ulovil jelena – uhnal ho k vyčerpání.

Jaká bude vlastní hra, je teď těžké soudit. Ale jedno tvůrcům rozhodně upřít nemůžete – důraz na autentičnost. Tým Lienzo se vydal přímo ke zdroji, kde dokonce natočil třídílný dokument. První video rozebírá kmen jako takový, druhé jeho mytologii a třetí vysvětluje, jak je to vše napasované do hry.

Pod dohledem domorodců byl rovněž nahrán soundtrack, který je volně k poslechu na YouTube. Třešničkou na dortu je, že část utržených peněz (do 10 %) tvůrci věnují kmeni Tarahumarů. Ačkoliv nevíme nic o příběhu a hratelnost připomíná ořezanou Zeldu, zasazení si mě naprosto získalo. Rád se o tomto koutu světa dozvím víc.

Mulaka vychází 27. února na Steamu a PlayStation 4, 1. března na Switch a 2. března na Xbox One.

Nejnovější články