Multiplayerovka Diabotical chce být duchovním nástupcem starého Quakea
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerovka Diabotical chce být duchovním nástupcem starého Quakea

1. 8. 2016 11:08 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zdá se, že honba za oživením dávných střílečkových klenotů ještě nekončí. Po novém Doomu a Unreal Tournamentu se svého duchovního nástupce dočká i Quake, a to ve formě multiplayerového arénového FPS Diabotical pro PC. Ale pouze v případě, že uspěje se svojí kampaní na Kickstarteru, kde by tvůrci rádi vybrali alespoň 110 tisíc liber.

Pokud se to povede, a zatím to podle dosud vybrané částky vypadá velmi nadějně, můžete se zřejmě těšit na ďábelsky rychlé souboje plné zběsilého poskakování, raketometů a railgunů. Místo tradičních vesmírných mariňáků vás ale čekají poněkud směšní kulatí robotičtí panáčkové, kteří vypadají jako nemanželští potomci GLaDOS a HALa 9000.

Kickstarterová stránka slibuje, že se tvůrci zbaví moderních trendů jako automatické regenerace zdraví a předpřipraveného výběru zbraní. Místo toho máte sedm zbraní, power-upy, brnění a lékárničky, kterými obnovujete své zdraví, které neregeneruje. Sbírat je budete z konkrétních míst na mnoha mapách, jejichž rozložení se budete muset pečlivě naučit. To kdyby ještě nebylo jasné, že Diabotical je další z řady her, které sází na nostalgii.

K dispozici samozřejmě bude i řada módů starého střihu jako Team Deathmatch, Free-for-all, Capture the Flag, DUEL apod. Doplní je i trojice nových módů z nichž tvůrci zběžně představili jen Wingbot, což jsou dva týmy po dvou hráčích proti sobě. Samozřejmá je podpora LAN a dedikované servery. Mapy si budete moci upravovat v editoru map a obecně bude Diabotical podporovat hráčské modifikace.

Za celým projektem stojí malý tým vývojářů, který se skládá mimo jiné z bývalých profesionálních hráčů e-sportu. Proto asi nikoho nepřekvapí, že kompetetivní hraní má být klíčovou součástí hry. Automaticky generované turnaje, žebříčky, spousta skinů, sponzorovaní profi hráči s vlastním reklamním prostorem je toho dost na to, aby se příznivcům e-sportu rozzářily oči.

Jestli všechno půjde podle plánu, tak se už brzy v rámci uzavřené bety dozvíme, jestli se pod tím vším skrývá dobrá arénová střílečka. Plné verze se ale nedočkáme dřív, než za rok, který by měly zafinancovat právě peníze z kickstarterového projektu. Doposud studio vyvíjelo hru z vlastních zdrojů, ale ty už teď nemohou pokrýt další fázi.

Nejnovější články