Multiplayerová střílečka Zombies Monsters Robots přichází z Číny
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová střílečka Zombies Monsters Robots přichází z Číny

26. 3. 2014 18:49 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Chce to odvahu udělat tak plochý teaser a ještě jej naplnit „bla bla bla“ v kontextu jiných stříleček s tím, že přináším „něco nového.“ Tím spíše, že nějak moc toho nového nevidím a na pozadí slyším spíše to omleté bla bla bla. Ale budiž, třeba se mnou nesouhlasí 30 milionů Číňanů, kteří se do free-to-play střílečky Zombies Monsters Robots (tam ovšem byla vydána jako Mercenary Ops 2) zaregistrovali doma, kde byla původně vydána.

Nyní ji Yingpei Games (bývalé studio Epic Games China) a vydavatel En Masse Entertainment přináší v lokalizované verzi pro západní trh. Samotný název Zombies Monsters Robots patří mezi to nejtristnější, co se v této oblasti objevilo, ale na druhou stranu, dobře to vysvětluje o čem hra je. Střílíte společně s ostatními vojáky zombíky, monstra a roboty.

Z těch pár záběrů Zombies Monsters Robots evokuje nejvíce dědictví Gears of War a jejich multiplayerových módů. Ostatně obsahově se tomu bude asi hra blížit, najdeme tu klasické kooperativní mise se zadáním, tak i prostý „horde“ mód, kdy čelíte vlnám nepřátel. Jenže i když z obrázků koukají občas zajímavá monstra, celkově mi to přijde jako příliš nesourodý mišmaš bez duše. Gears of War byla série s určitou stylizací, která k tomu všemu sedla, tohle je plácání pátého přes deváté.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Navíc ve mně nebudí důvěru free-to-play systém, který je v Číně nesmírně populární, ale obvykle bývá na čínském trhu mnohem drsnější, než jsou navyklí západní hráči. K tomu ale zatím tvůrci mnoho nezveřejnili, takže těžko soudit. Solidně zní ale počet šestnácti hráčů, byť myslím, že nebude sranda ukočírovat kooperativní obsah tak, aby zde fungovala taktika a hráči jen netěžili ze sólování, což vždy bývá menší zábava, jak vám každý „horde“ závislák potvrdí. Vojáci budou mít různé vybavení, které půjde modifikovat, takže tady vidím onen prostor pro užití mikrotransakcí.

Zombies Monsters Robots nejde upřít, že graficky vypadá pěkně a nejrůznější monstra úctyhodně. Ale ve výsledku mi to přijde jako kuchařský produkt Pejska s Kočičkou. Uvidíme v létě, kdy má hra vyjít na PC.

...

Nejnovější články