Megalomanská sci-fi strategie Galactic Civilizations IV vyjde za pár dní
zdroj: Stardock

Megalomanská sci-fi strategie Galactic Civilizations IV vyjde za pár dní

19. 4. 2022 16:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Již příští týden skončí předběžný přístup vesmírné 4X strategie Galactic Civilizations IV a všichni ti, kteří čekali na hotový produkt, tak budou konečně moct naskočit na rozjetý vlak. A lákadel je v případě čtvrtého dílu tři dekády staré série víc než dost.

Od začátku budete mít na výběr z více než desítky předpřipravených civilizací, za něž se pokusíte dobýt celou galaxii. Stejně tak si ale můžete vytvořit svou vlastní civilizaci od podlahy a zkusit to nandat těm klasickým na bojišti i v politice.

Galactic Civilization IV láká na mapy poskládané z mnoha sektorů. Stále můžete hrát jen na jedné mapě jako v předchozích dílech, ale nové propojení více map slibuje skutečně epické měřítko a ještě lepší pocit z podmaňování celého známého vesmíru.

Dále došlo k prohloubení systémů občanů a jejich potřeb. Pokud nebudete dbát na jejich blaho, může se klidně stát, že se od vás guvernér odtrhne a se svou planetou a koloniemi založí vlastní říši, která vám následně půjde po krku.

Z dalších novinek jmenujme systém úspěchů vedoucích k vítězství, který má zamezit nešvaru late gamu z předchozích her, kdy hráč už věděl, že vyhraje, ale vidina nudného grindu vedoucího k vítězství zapříčiňovala předčasné a neuspokojivé ukončení kampaně.

Systém Core Worlds zase zjednoduší mikromanagement každého jednotlivého podmaněného světa a různé zákony umožní formovat vaší civilizaci v průběhu jejího rozmachu.

Galactic Civilizations IV dorazí v plné verzi 26. dubna pouze na počítače skrze Epic Games Store.

Nejnovější články