Kultovní strategie Stronghold se vrací v remasteru

14. 7. 2023 11:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Středověká strategie Stronghold se dočká remasteru prvního dílu. Simulátor hradního pána se na podzim vrátí v restaurované 4K grafice, s překopaným uživatelským rozhraním, novou kampaní a mnohými dalšími vychytávkami. Na oznamovací trailer, který zároveň představuje novinky, se můžete podívat výše. Na remasteru pracují původní autoři prvního dílu, takže kvalitní zážitek by měl být (snad) zaručen.

Pokud vám Stronghold nic neříká, tak vězte, že ve své době přinesl revoluční systém výstavby a obléhání hradů. V době, kdy obrazovky středověkých strategií ovládal Age of Empires II, se Stronghold zaměřil na složitější ekonomické řetězce a komplexní systém budování pevností. Své místo mezi kultovními hrami pak série ukotvila výborným křižáckým pokračováním Stronghold: Crusader. A i přes různá pokračování a spin-offy zůstává první díl stále jedním z nejoblíbenějších.

Co tedy Stronghold: Definitive Edition přinese nového? Předně vedle tradičních dvou kampaní o 26 misích spoluzakladatelé Firefly Studios, Simon Bradbury a Eric Ouellett, napsali zbrusu nové příběhové tažení s pro jednoho hráče. Ve 14 misích se vydáte po zničeném anglickém vnitrozemí po stopách unesené neteře sira Longarma. Vedle kampaně vás pak bude čekat i 10 jedinečných a náročných scénářů historicky laděného režimu Castle Trail.

Technologická stránka oprášené verze počítá s novými texturami, 4K rozlišením, detailními animacemi a osvětlením, čistším zvukem a přepracovaným soundtrackem. Díky podpoře Steamu opět zazní tasená ocel v online multiplayeru a komunitní ohně Steam Workshopu jistě ukují nejednu modifikaci.

Stronghold: Definitive Edition vychází 7. listopadu na PC.

Nejnovější články