Kreslená plošinovka Shu vyšla na Steamu s 10 parťáky, 15 úrovněmi a krásnou hudbou i grafikou
zdroj: tisková zpráva

Kreslená plošinovka Shu vyšla na Steamu s 10 parťáky, 15 úrovněmi a krásnou hudbou i grafikou

5. 10. 2016 18:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Kreslená 2,5D plošinovka Shu ušla od chvíle, kdy jsme o ní psali před více jak třemi lety, pořádný kus cesty. Hlavně už ji tvůrci ze studia Coatsink zvládli v mezičase dokončit a vydat na Steamu, což je v zásadě ta nejdůležitější informace. Další důležitá informace je, že Shu stojí za vaši pozornost.

Shu je svižná hopsačka, ve které musíte zachránit obyvatele fantasy světa a nenechat se u toho sežrat zlou fialovou příšerou. S hlavní postavou běháte, skáčete, plachtíte, boříte překážky a vůbec se snažíte dostat na konec úrovně. Těch je ve hře patnáct a jsou umístěné do pěti exotických prostředí.

Při hraní Shu vás bude ohrožovat hodně věcí, ale jak jste si asi všimli z traileru, málokdy hopsáte po světě sami. Ve hře totiž můžete naverbovat až deset postav s unikátními schopnostmi, které vám pomohou.

zdroj: Archiv

Vývojáři ze studia Coatsink se odkazují na staré plošinovky, z nichž si při vývoji Shu údajně vzali to nejlepší a snažili se to okořenit moderními prvky. Jak se jim to povedlo, musíte posoudit sami, nicméně první uživatelské recenze na Steamu naznačují, že uspěli.

Ve hře se navíc najdou nejenom zarytí fanoušci plošinovek, ale i soutěživí hráči. Hlavně díky nepovinným závodům na čas nebo online žebříčkům.

zdroj: Archiv

Shu je na Steamu k mání za 12 euro a ještě letos bychom se měli dočkat verze pro PlayStation Vita a PS4, samozřejmě s podporou cross buy (koupíte na jedné platformě, dostupná je i na té druhé). Pokud vás hra zaujala, ale nechcete naslepo utrácet peníze, můžete si nejdříve vyzkoušet demoverzi.

Nejnovější články