Kooperativní řežba Warhammer: Vermintide 2 dostane PvP režim
zdroj: Fatshark

Kooperativní řežba Warhammer: Vermintide 2 dostane PvP režim

11. 3. 2024 14:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Kooperativní řezničina Vermintide 2 je tady s námi už dlouhých 6 let. A přestože mezitím vyšla podobná akce ve stylu Left 4 Dead, akorát v univerzu Warhammer 40,000 – Darktide, zjevně vraždění démonů a skavenů ve fantasy zasazení nekončí. Do Warhammer: Vermintide 2 se totiž chystá PvP režim, který si už teď můžete vyzkoušet i vy.

Versus mód funguje velmi podobně jako ve výše zmíněném Left 4 Dead. Jedna strana hraje za standardní skvadru čtyř hrdinů, zatímco ostatní hráči se chopí ovládání speciálních skavenů (krysolidé, kteří plní roli zombies) a snaží se „těm dobrým“ zabránit dostat se k cíli.

Právě v těchto dnech skončil uzavřený test alfa verze a vývojáři nabízejí v oznámení na Steamu zajímavé statistiky. Třeba, že se testování zúčastnilo přes 3 600 hráčů a hráček a dohromady se utkali v 6 056 zápasech, které trvaly zhruba 20 až 30 minut.

Z vyvozených závěrů si vývojáři vytyčili hned několik prioritních úkolů. Jmenovitě trochu zatopit pod kotlem hrdinům, kteří vyhráli drtivou většinu zápasů (na druhé straně se do testu pustila spousta lidí, kteří mají ve Vermintide 2 stovky hodin a hrají na nejvyšší možné obtížnosti), dostat do hry hráči ovládané bossy a elitní potvory či vytvořit trénovací prostředí, kde si mohou lidé vyzkoušet, jak se za speciální skaveny hraje.

Další alfa test bude přístupný pro všechny majitele Vermintide 2. Datum konání bude zveřejněno velmi brzy. Zdá se ale, že v případě PvP režimu ostrouhají hráči na Xboxu a PlayStationu.

„Existuje několik důvodů, proč to s PvP módem na konzolích nevypadá dobře. Primárně ale narážíme na technická omezení kvůli paměti a síťovým kapacitám. Vermintide 2 není původně navržený tak, aby s versus režimem počítal, a tak musíme trochu ohýbat hru a engine. Protože je PvP mód velmi žádaný, rozhodli jsme se jej vyvinout alespoň na PC, než abychom ho neudělali vůbec,“ vysvětluje šéf designérů ve studiu Fatshark Joakim Setterberg.

Warhammer: Vermintide 2 se momentálně nachází v 80% slevě na Steamu, základní hru pořídíte za asi 150 korun. Kompletní balík se všemi DLC a balíčky vás pak vyjde na necelou tisícovku. 

Nejnovější články