Konečně víme, kdy vyjde fantasticky vypadající stealthovka Ghost of a Tale a jak bude dlouhá
zdroj: tisková zpráva

Konečně víme, kdy vyjde fantasticky vypadající stealthovka Ghost of a Tale a jak bude dlouhá

30. 10. 2017 15:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vývoj počítačových her je nepředvídatelný byznys. To si takhle jednou řeknete, že vytvoříte nádhernou hru o myším minstrelovi plížícím se po pohádkovém hradě stráženém hordou krys. Tipujete, že by mohla vyjít snad už někdy během roku 2014. Jenže ejhle, uplývá měsíc za měsícem, rok za rokem, přijde předběžný přístup, ale plná verze Ghost of a Tale ne a ne dorazit! No, netrpělivému čekání snad už brzo bude konec. Hra prý bude v prosinci hotová, a když si k tomu připočtete testování a další přípravné práce, měla by dorazit na začátku března 2018.

Výprava, na jejímž konci snad minstrel Tilo zachrání svou lásku, vám zabere 15 až 20 hodin, tedy v případě, že se nebudete honit za všemi možnými tajemstvími a bonusovým obsahem. O tuhle herní dobu se postará šedesátka questů spolu se spoustou různých NPC a také nové lokace, které více než zdvojnásobí rozlohu mapy dostupné v předběžném přístupu.

Za to všechno dáte v den vydání 25 dolarů, přičemž early access i nadále stojí jen 20. chcete-li tedy trochu zariskovat a ušetřit tak nějakou tu korunku, zamiřte na Steam. Jen se nedivte, že verze pro předběžný přístup bude vypadat trochu jinak než ta finální – do té bude přidán nový systém osvětlení, který podle screenshotů v blogpostu vývojáře Lionela „Seitha“ Gallata dokáže transformovat už tak moc pěknou hru v něco skutečně krásného.

Teď zbývá vyřešit ještě platformy. Zmiňovaný začátek března platí pouze pro PC verzi. Xbox One jí ovšem bude dýchat za krk, a nakonec by se mělo dostat i na PlayStation 4. Nezbývá než doufat, že to tentokrát konečně vyjde a že nás Ghost of a Tale konečně oblaží svou plnohodnotnou přítomností. Do té doby si můžete pustit třeba Pavlův GamesPlay z early accessu.

Nejnovější články