Konečně strategie z 1. světové! Na konci ledna vyjde Making History: The Great War
zdroj: tisková zpráva

Konečně strategie z 1. světové! Na konci ledna vyjde Making History: The Great War

7. 1. 2015 18:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Žánr grand strategy je pro pár zaslíbených fanoušků, kteří se nebojí ovládání obrovského množství jednotek a čtení spousty tabulek. Neznamená to ale, že se do něj občas nepokusí ponořit i „nezasvěcení“, a mám tušení, že Making History: The Great War by mohla být pro nováčky vhodným studijním materiálem. Tím spíše, že zpracovává nevytěžené a tedy atraktivní téma 1. světové války, navíc v globálním měřítku.

Za Making History: The Great War stojí studio Muzzy Lane Software, pro které je hra výzvou právě kvůli tematice. „Historie první světové války představuje nesmírně zajímavé téma pro hru jako je Making History. Je mnohem rozmanitější než jsou jen zákopy, plynové útoky a západní fronta,“ vysvětluje hlavní designér Ralph Gerth. „Do globální války se zapojily velké říše a její následky můžeme vidět dodnes.“

Making History: The Great War je ve svém jádru tahová hra, která hráče posadí do čela jednoho z národů. Na vás, vaší diplomacii, správě ekonomiky a samozřejmě vojenských manévrech závisí, zda se z velkého konfliktu vynoříte jako vítězové, nebo poražení. Samozřejmostí je vytváření loutkových států, kolonií, sponzorování revolučních skupin v jiných státech a dobové vojenství na zemi, moři i ve vzduchu.

Hra byla devět měsíců v early access verzi na Steamu a nyní Muzzy Lane Software oznámili, že plnou verzi vydají 29. ledna. Předtím ale máte šanci si titul vyzkoušet v demo verzi. Právě u tohoto žánru je demo vážně šikovné, protože představy o tom, jak člověk povede válku, jsou sice hezké, ale ve chvíli, kdy narazí na první stoh tabulek často berou za své. Making History: The Great War si můžete koupit na Steamu nebo Gamersgate.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články