zdroj: Genvid

Konami představilo interaktivní seriál Silent Hill: Ascension

19. 10. 2023 10:30 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Loni v říjnu proběhl stream Silent Hill Transmission, v němž společnost Konami naznačila svou představu ohledně budoucnosti značky Silent Hill. Padla jména několika chystaných titulů, doprovodilo je pár ukázek, většinou bez záběrů z hraní, a slib, že časem se dozvíme víc.

V případě experimentální adventury Silent Hill: Ascension trvalo čekání na víc podrobností skoro přesně rok. Nyní je však u konce, protože Konami se odhodlalo projekt představit a zveřejnilo novou upoutávku (ke zhlédnutí výše). Titul se nicméně na první dobrou jeví všelijak.

silent hill ascension zdroj: Foto: Konami

Aby nedošlo k nedorozumění – o tom, že Ascension nebude hra tradičního ražení, ale interaktivní hororový seriál, mezi jehož díly a možná i během samotného sledování bude publikum moci hlasovat, jak se mají postavy chovat, podle čehož se pak bude měnit děj, víme už dávno. Neortodoxním přístupem firma evidentně necílí na puristy, spíš chce zaujmout novou generaci hráčů, a podobný projekt měl potenciál alespoň nabídnout neotřele podaný zážitek ze světa oblíbené značky.

Jenže hrozí jisté nebezpečí, že Ascension bude Silent Hill jenom podle jména. Klíčovou pointou značky je zejména psychologický bič upletený z vlastního pocitu viny a strachu, Ascension se však jeví spíš jako normální slasher s příchutí nadpřirozena a nadprůměrnou dávkou mlhy. Je samozřejmě zatěžko vynášet závěry po dvouminutovém traileru, ale řekněte sami – cítíte z videa Silent Hill?

Jak projekt nakonec dopadne, se dozvíme již brzy – první díl hlásí premiéru na 1. listopadu ve tři hodiny ráno našeho času. Sledovat Silent Hill: Ascension budete moct na mobilních zařízeních s Androidem i iOS nebo přímo na oficiálních webových stránkách.

Nejnovější články