zdroj: Rocksteady

Komiksová mlátička Suicide Squad ve videu z hraní předvádí, jak využívá odklad

16. 11. 2023 16:20 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Když se chystaná komiksová řežba Suicide Squad: Kill the Justice League od studia Rocksteady letos v únoru pořádně ukázala v pohybu, hráčské publikum příliš nesršelo nadšením. Hratelnost vypadala velmi obyčejně, navíc si šlo všimnout řady nešvarů pramenících z obchodního modelu hry jako služby a extázi nepůsobilo ani výrazné protežování nepříliš zajímavě se jevící výbavy padající z nepřátel.

Tvůrcům a vydavatelství Warner Bros. pak v reakci na výrazně negativní zpětnou vazbu nezbylo než titul odložit o tři čtvrtě roku. Jistá skepse však v komunitě přetrvávala – devět měsíců se nezdálo jako dost dlouhá doba na to, aby se podoba hry či její designová kostra mohla nějak výrazně měnit. V podobném duchu se ostatně vyjadřoval i známý novinář Jason Schreier, který tvrdil, že tým bude spíš leštit a uhlazovat, než že by prováděl nějaké větší zásahy do samotného konceptu.

Uplynul půlrok a tvůrci přišli s prvním dílem videosérie, která má představit novou podobu Suicide Squad. Dvacetiminutové video, na které se můžete podívat výše, se věnuje především příběhu a hratelnosti. A hra v něm vypadá přeci jen lépe, než jak se předvedla v únoru.

Ukázka připomíná, že se dobrodružství odehraje v městě Metropolis, které ohrožuje mimozemská invaze i hrdinové ze slovutné Justice League, jejichž mysl ovládá zlovolný Brainiac. Také se dozvídáme, jak je možné, že tak mocné přesile budou vyvrhelové ze Suicide Squad schopni čelit – prostě si nakradou výbavu. Harley Quinn uzme Batmanův vercajk, Boomerang se dostane k rukavici ovládající Speed Force (což je jinak dominanta Flashe) a podobně. A jelikož účel světí prostředky, pomůže i Oswald Cobblepot, tedy Penguin, jehož specialita v podobě výroby zbraní proti superhrdinům v nově nastalé situaci mimořádně bodne.

Samotné hraní nakonec nevypadá zle. Hra má živější, dynamičtější tempo, předvedená vertikalita prostředí v kombinaci s nakradenou technikou naznačuje zábavný přesun městem a z bitek je cítit mírná inspirace Batmanovou arkhamskou trilogií (byť se zřetelně výraznějším zastoupením střelných zbraní a větší rolí pohybu), což samozřejmě není špatně, protože v Batmanovi se bojovalo výborně.

Taktéž prakticky není k vidění dříve kritizovaný loot, což ale pochopitelně nemusí znamenat, že by ho snad tvůrci ze hry odstranili – mohou si po předchozích zkušenostech prostě jen dávat větší pozor, co ukazují.

Uvidíme, jaký aspekt hry se nám rozhodnou představit v příštím dílu nového pořadu. Hotová a vylepšená Suicide Squad: Kill the Justice League by pak měla dorazit 2. února na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Po vydání se prý také můžeme těšit na obrovské množství dalšího bezplatného obsahu.

Nejnovější články