Suicide Squad: Kill the Justice League se odkládá skoro o rok
zdroj: Rocksteady

Suicide Squad: Kill the Justice League se odkládá skoro o rok

14. 4. 2023 11:21 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Spekulace se potvrdily: Kooperativní městská akce Suicide Squad: Kill the Justice League je odložena. Do Metropolis pod Brainiacovou nadvládou se místo května podíváme až příští rok v únoru. Vývojářský tým Rocksteady to zveřejnil na svém Twitteru.

Studio sice neudává konkrétní důvod než vágní: „Chceme hru vydat v té nejlepší kvalitě,“ ale není těžké se dopídit, co za masivním odkladem nejspíš stojí. Stačí se podívat na reakce a přijetí libovolného traileru hry, v čele s patnáctiminutovým gameplay videem z letošního února.

Vypadá to jako naprosto generická hra jako služba se všemi nešvary, které nakonec zlomily vaz třeba i takovým Marvel's Avengers. Jmenovitě nezajímavá akce, přílišné soustředění na loot a marginální zvyšování nezajímavých atributů, battle pass, nutnost být vždy online a v neposlední řadě třeba i to, že Suicide Squad nepůjde hrát sólo a vždy vám budou přicmrndávat minimálně AI společníci.

Je však nutné krotit očekávání a nepředpokládat, že devítiměsíční odklad bude sloužit k tomu, aby se hra v jádru změnila. Ostatně to tvrdí i reportér Bloombergu Jason Schreier. Devět měsíců prý není dostatečně dlouhá doba pro citelnější zásahy, a Suicide Squad tak stále bude koncipována jako live service hra. Odklad by měl sloužit k vychytání much a vycizelování zážitku.

Snažím se být optimistický. Rocksteady umí brilantní hry a DC díky nim a sérii Batman: Arkham dlouhou dobu drtilo konkurenční Marvel, ale zatím to vypadá, že Suicide Squad potká podobný osud jako výše zmíněné Marvel's Avengers. Slabý start, pár předsmrtných křečí a záhy skon a ukončení podpory. Jestli devět let vývoje a vydání čtyři roky od ohlášení nevypadá jako vývojářské peklo, tak jsem Harley Quinn.

Suicide Squad: Kill the Justice League vyjde na PC a konzole současné generace 2. února 2024. 

Nejnovější články