Jsem chleba a kdo je víc? Nová simulace od tvůrců Surgeon Simulator
zdroj: tisková zpráva

Jsem chleba a kdo je víc? Nová simulace od tvůrců Surgeon Simulator

20. 10. 2014 11:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Ideologickou hloubku další hry od tvůrců Surgeon Simulator nejsem schopný dohlédnout. Boží dar se každopádně v podání Bossa Studios vydává na „sebevražednou“ misi, aby se z kusu čerstvého toustového chleba stal chlebem „utoustovaným“. Stačí najít toustovač či pánvičku s olejem, nebo tak nějak. Bez ohledu na tematické a ideologické pozadí je každopádně I am Bread další hra od tvůrců kongeniální simulace Surgeon Simulator, takže bychom ji určitě neměli brát na lehkou váhu.

„Emocionální kolotoč krajíce chleba, který se vydává za dobrodružstvím, na jehož konci by se rád stal toustem,“ praví popisek upoutávky na I am Bread na YouTube. Dále tvůrci žádají, aby hráči sami rozhodli, jestli je I am Bread obtížnější než Surgeon Simulator.

Těžko však na podobné otázky odpovídat než hra vyjde, protož si dovolím naznačit, že I am Bread působí jako Katamari Damacy, ovšem v mnohem menším měřítku. Zatímco v Katamari bylo cílem nabalit na kouli co nejvíce objektů, v I am Bread je zjevně cílem obalit se olejem či jinou smažitelnou látkou.

Záběry videa navíc prozrazují, že hra řeší ukazatele typu "poživatelnost" nebo "chutnost", takže bude důležité neobalovat chleba prachem, špínou z pračky (viz video) a dalšími nechutnostmi. Naopak půjde o to, aby byl chlebík opečený a natřený něčím dobrým. Pokud nejsem naprosto vedle...

Jinak je z videa patrné, že ovládání kusu chleba je jednoduché – každý roh krajíce ovládá jiné tlačítko gamepadu s tím, že pohyb chleba závisí do značné míry i na fyzice. Ale po zkušenostech se Surgeon Simulator nejde o žádné překvapení. 

Nevím, kdy a na jakých platformách I am Bread vyjde, ale pravděpodobně na PC a v příštím roce. Jen není jisté, jak moc chci I am Bread hrát, protože jsem již několik bochníků nechal na kámen ztvrdnout, tudíž cítím velkou vinu. A opravu nechci to samé udělat znovu, když jde o dar Boží.

Nejnovější články