Jedna z nejhezčích her roku Othercide vyjde už za měsíc

18. 6. 2020 12:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Othercide se již brzy stane důkazem, že i tahová strategie může být pěkně hororová. Docílí toho jednak naprosto famózní stylizací grafiky v odstínech šedé s občasným červeným doplňkem, jednak prapodivným poutavým světem, kde Dcery neboli potomkyně, jakési ozvěny největších válečnic, které kdy žily, bojují ve jménu Matky s Utrpením.

Svět plný pokřivených monster je k Dcerám, poslednímu odboji lidstva, zcela nemilosrdný. Nebude výjimkou, když o jednu z nich přijdete v tahovém souboji s aktivní pauzou, která vám umožní rozdat rozkazy a následně je nechat všechny najednou vykonat. Smrt jedné z Dcer může zachránit zbytek týmu, ale obětování se bude mít tvrdý dopad na psychický stav zbytku skupiny.

Jednotlivé Dcery budou rozdělené do různých tříd, jako třeba meč třímající Blademaster, obranná Shieldbearer a útočnice zpovzdálí Soulsinger. Pokud přežijí boj a nasbírají dostatečné zkušenosti, můžete si je dokonce vylepšovat odemykáním nových dovedností. O to víc zabolí definitivní ztráta takto hýčkané Dcery, což je ostatně další z hororových záměrů tvůrců – neustálý strach o vaše válečnice.

Před Dcerami nebudou stát jen běžné řadové stvůry, ale i obrovští bossové, kteří hned tak nepodlehnou týmovému snažení. Famózně vypadající Othercide vyjde 28. července na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One, přičemž už jsou spuštěné předobjednávky. Později v létě se dočkají i majitelé Switche.

Nejnovější články