Jedna z misí s Jabbou Huttem ve Star Wars Outlaws bude exkluzivní pro season pass
zdroj: Ubisoft

Jedna z misí s Jabbou Huttem ve Star Wars Outlaws bude exkluzivní pro season pass

16. 4. 2024 12:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Akční adventura z populárního sci-fi světa Star Wars Outlaws vyjde sice až v létě, už teď se ale stihla stát terčem kritiky. Hráčům vadí kupříkladu nutnost připojení k internetu při instalaci z fyzického nosiče, ještě víc nespokojenosti ale vzbudila existence season passu pro singleplayerovou hru, který je obsažený ve dvou speciálních, dražších edicích.

Vedle možnosti hrát hru o tři dny dřív obsáhne season pass dvojici chystaných rozšíření, při vydání pak kosmetické předměty a exkluzivní misi s názvem Jabba’s Gambit. Právě tahle exkluzivita zvládla vzedmout asi největší vlnu nevole. Jedním z nejčastějších argumentů je potom fakt, že tahle mise už ve hře vlastně je, ale Ubisoft chce od hráčů víc peněz, aby se k ní mohli dostat. U některých ale vyvolala také obavy, že půjde o jedinou příležitost, jak dlouhověkého plže ve hře potkat, které teď vydavatelství vyvrací.

zdroj: Ubisoft

Season pass pro Star Wars Outlaws momentálně nemůžete pořídit samostatně – základní verze hry bez něj vás v konzolových obchodech vyjde na 1999 Kč, prémiová zlatá edice, která už ho obsahuje, pak na 2999 Kč a ultimátní dokonce na 3499 Kč.

Sám Ubisoft v popisku uvádí, že je mise s Jabbou exkluzivním obsahem na den vydání pro majitele season passu, což potenciálně naznačuje, že by o svou exkluzivitu později mohla přijít.

V reakci na kritické ohlasy pak mluvčí Ubisoftu pro magazín PC Gamer vysvětlil, že bonus k season passu nebude ani zdaleka jedinou příležitostí, jak se s Jabbou setkat: „Abychom to upřesnili, Jabba Hutt a jeho kartel jsou jedním z hlavních syndikátů ve Star Wars Outlaws a budou součástí zážitku pro všechny, kdo si hru pořídí, bez ohledu na edici. Mise Jabba’s Gambit je dobrovolná, dodatečná mise s tímto kartelem. Bude k dispozici pro ty, kdo si pořídí season pass nebo edici, která season pass obsahuje.“

O Jabbu tak ve Star Wars Outlaws nepřijdete, ani pokud se rozhodnete pořídit si nejlevnější verzi hry. A jestli váháte, minimálně na PC existuje předplatné Ubisoft+ Premium, díky kterému se k nejnovějším hrám od Ubisoftu v prémiových edicích dostanete za měsíční poplatek 18 eur, což vychází ještě mnohem levněji. Pokud ho samozřejmě po dohrání nezapomenete zrušit.

Star Wars Outlaws vychází na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S 30. srpna, respektive 27. srpna, pokud jste ochotní si připlatit.

Nejnovější články