Japonský Assassin's Creed prý vyjde letos, trailer chystá na květen
0:00:16 | zdroj: Ubisoft

Japonský Assassin's Creed prý vyjde letos, trailer chystá na květen

31. 1. 2024 8:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Od vydání Assassin's Creed Valhalla uběhly už víc než tři roky a ačkoliv jsme se loni dočkali nostalgického Assassin's Creed Mirage, šlo v rámci značky vlastně o menší odbočku. Ubisoft se v příštím plnohodnotném pokračování s kódovým označením Red chystá vydat do feudálního Japonska a hodlá splnit sen všem, kteří si chtěli vyzkoušet, jaké to je být nindžou.

Oficiálních informací o japonském Assassin's Creed máme pořád poměrně málo, o nejčerstvější porci nepotvrzených zpráv blízkých zdroji se ale teď postaral účet na sociální síti X s přezdívkou BunnyTheVillain, který vystupuje jako oficiální partner Ubisoftu a vedle fotek z launch párty k Assassin's Creed Mirage sdílel některé informace k loňskému titulu s předstihem.

Bunny tvrdí, že první plnohodnotný trailer pro Assassin's Creed Red dorazí letos v květnu. V červenci by mělo následovat představení hratelnosti v rámci Ubi Forward, hra samotná by pak měla stihnout vyjít v listopadu. Odkazuje se na dle svých slov důvěryhodný zdroj a dodává, že má jít o „nejzábavnější hru v celé sérii“.

V příspěvku zároveň nepadla žádná zmínka o Assassin's Creed Infinity, což má být jakýsi propojující element všech budoucích titulů v sérii na způsob hry jako služby, počínaje právě japonskou epizodou. Kolem celého konceptu visí spousta otazníků, které může zodpovědět jedině Ubisoft.

zdroj: Ubisoft

Letošní vydání Assassin's Creed Red nicméně lícuje s loňským příspěvkem globální šéfky pro média a partnerství v Ubisoftu, Arisy Lagunzad, která v této souvislosti na sociální síti LinkedIn sháněla japonské partnery ke spolupráci na „největším blockbusteru pro rok 2024“, což má sice k oficiálnímu oznámení data vydání dost daleko, ale lepší než nic. Na podrobnější informace si tak či tak budeme muset počkat.

Nejnovější články