HTC Vive se k nám bude dovážet za 24 tisíc korun
zdroj: tisková zpráva

HTC Vive se k nám bude dovážet za 24 tisíc korun

29. 2. 2016 12:02 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Od začátku bylo jasné, že se cena HTC Vive v USA (800 dolarů) a v Evropě bude lišit. To se i potvrdilo, protože společně se spuštěním předobjednávek HTC oznámila cenu pro všechny země, kam bude při vydání přístroj v první vlně dovážet. Stejně jako ve zbytku Evropy (s výjimkou Velké Británie), i v České republice bude Vive k dostání za 899 euro, což je v přepočtu zhruba 24 tisíc korun.

Předobjednávky budou spuštěné ve 4 hodiny odpoledne na oficiálních stránkách. Jejich rozesílání pak začne 5. dubna. Každý zákazník si může objednat jen jeden set, v němž najde brýle, senzory pro umístění do místnosti, haptické ovladače do ruky, hry Job Simulator a Fantastic Contraption a k předobjednávce i plnou verzi Google Tilt Brush, program pro 3D malování, na což je virtuální realita jak stvořená.

Za HTC Vive budete moci zaplatit kreditkou i PayPalem, ovšem počítejte s tím, že v ceně dle dostupných informací není zahrnuto poštovné. Podle předpokladů se tak HTC Vive stává nejdražším systémem virtuální reality – byť je otázka, na kolik vyjde balení Oculus Rift s ovladači, které ještě nejsou dokončené a neznáme jejich cenu. Ve výsledku se asi oba systémy cenově nebudou moc lišit.

Je jasné, že se zatím z virtuální reality nestane mainstreamově rozšířená technologie. Nicméně jsem zvědavý na to, co po čase předvedou instituce, které mohou tyto systémy využít pro edukativní účely. Jak se při této ceně rozvine hraní pro virtuální realitu jako specifický žánr, toť otázka. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články