Hry od Ubisoftu na nové generaci poběží ve 4K a 60 snímcích za vteřinu. Kromě jedné
zdroj: Foto: Se svolením Ubisoft

Hry od Ubisoftu na nové generaci poběží ve 4K a 60 snímcích za vteřinu. Kromě jedné

27. 10. 2020 13:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nové konzole jsou prakticky za dveřmi, ale ještě pořád existuje spousta neznámých k doplnění. V případě Ubisoftu bylo potřeba zodpovědět, v jaké kvalitě si zahrajeme nadcházející tituly na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. O řešení záhady se postaral souhrnný blogový příspěvek.

Prakticky se dá říct, že vyjma Watch Dogs: Legion se všechny další momentálně známé tituly od Ubisoftu dočkají podpory zobrazení 4K při 60 snímcích za vteřinu, což znamená hladký chod s ostrým obrazem a značný posun oproti současné generaci konzolí. Jen v případě Rainbow Six Siege je to ještě lepších 120 FPS při 4K.

Pořád ještě existuje naděje, že i noví Watch Dogs poběží ve stejné plynulosti a kvalitě jako ostatní, ale Ubisoft to na rozdíl od zbytku přímo netvrdí, což je podezřelé. A Legion je vyvrhel ještě v jednom ohledu: Až na něj počítají všechny ostatní chystané hry s novou službou Ubisoft Connect, v jejímž rámci máte přístup ke svým uloženým pozicím z libovolného zařízení.

V případě všech probíraných her, tedy Watch Dogs: Legion, Assassin's Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising, Far Cry 6, Riders Republic, Just Dance 2021 a Rainbow Six Siege, počítejte s upgradem ze současných konzolí na ty nové zdarma.

zdroj: Vlastní

For Honor v rámci zpětné kompatibility zachová vaše účty se vším, co na nich máte. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X poběží ve 4K, zatímco na Xboxu Series S v 1080p. 60 snímků za vteřinu se hra na všech třech konzolích dočká v prosinci, se startem nové sezóny.

Pokud vás zajímají další informace, jako třeba která z her využívá haptický feedback, adaptivní triggery či 3D audio PlayStationu 5, pak se začtěte do souhrnného článku na blogu Ubisoftu. Nicméně příliš detailní odpovědi nečekejte. Zřejmě tyto nové funkce budeme muset odhalit sami už za pár týdnů.

Nejnovější články