Hra o Kafkovi s plnohodnotným českým dabingem od známých herců je tady
zdroj: Charles Games

Hra o Kafkovi s plnohodnotným českým dabingem od známých herců je tady

21. 5. 2024 15:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

České studio Charles Games ve spolupráci s Goethe-Instituem dnes vydává videohru Playing Kafka. Zabývá životem a dílem spisovatele Franze Kafky. Titul vychází ke stému výročí Kafkova úmrtí a zpracovává knihy Proces, Zámek a Dopis otci.

Hru si můžete stáhnout zdarma na PC, iOS a Android. Dohrání vám zabere zhruba hodinu a půl, a kromě anglického a německého dabingu ve hře uslyšíte i čestinu, o kterou se postarali tuzemští herci David Novotný, Jaroslav Plesl a Jana Stryková.

„Videohry nabízí svébytný výrazový rejstřík, kterým jde přiblížit atmosféru Kafkových románů, která je plná intrik, neprůhledných machinací a podivných konverzací – nejen audiovizuálně, ale také prostřednictvím herních pravidel,” vysvětluje vývojářka Alex Petrova. „Místo realismu jsme se snažili vytvořit jakousi vnitřní krajinu, snový svět, který zachytí absurditu Kafkových děl,” doplňuje Petrova. Že je o herního Kafku zájem dokládá i čestné uznání poroty na prestižním německém festivalu A MAZE.

Adventura přímo s kusy Kafkových textů pracuje. Vedle příběhu vás čekají hádanky a rozhodnutí, která mohou zásadně ovlivnit osudy postav. Místo klikání na interaktivní části scenérie ale na sebe objekty přetahujete jako loutky, platí to totiž i pro ostatní charaktery.

Charles Games kromě Playing Kafka vydalo například karetní hru s ekologickým poselstvím Beecarbonize, či vzdělávací hry Svoboda 1945: LiberationAttentat 1942.

Nejnovější články