Hororový survival Chernobylite míří na Kickstarter
zdroj: Foto: The Farm 51

Hororový survival Chernobylite míří na Kickstarter

22. 3. 2019 12:14 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Do radiací zamořeného Černobylu se vydala už pěkná řádka her s větším i menším úspěchem. Tvůrci z polského studia The Farm 51 toto místo sami několikrát navštívili pro účely výukové hry Chernobyl VR Project. Od jejího vzniku zavítali do Pripjati znovu kvůli svému dalšímu titulu Chernobylite, ke kterému chystají kickstarterovou kampaň. A na co půjdou peníze? No přece na další návštěvu Černobylu!

Ne že by se tam vývojáři cítili lépe než doma, i když něco je tam zjevně neustále táhne. Ale věc se má tak, že dosavadní velikost mapy hry je nedostatečná, potřebují proto nasnímat ještě širší okolí jaderné elektrárny. Zakládají si totiž na věrohodnosti místa, i když to asi málokdo z nás dokáže pořádně ocenit.

Kulisy hororového survivalu možná budou jedna k jedné s reálným místem, ale zbytek už je zcela smyšlený. Jako vědec se vydáváte do oblasti, jejíž radiace neklesá, ale naopak stoupá kvůli přítomnosti titulní látky, která se zde po katastrofě objevila. Nemusíte být génius, aby vám došlo, že Černobyl je zamořený různými mutanty a prapodivnými výjevy, a nechybí ani (ne)přátelští stalkeři.

zdroj: Archiv

Hororové prvky jsou z nového traileru patrné, ale dojde i na akci a klasické hledání materiálů, ze kterých si vyrobíte užitečné předměty. Nicméně hlavním tahounem bude příběh, ve kterém se jakožto bývalý zaměstnanec elektrárny vracíte na místo hledat svou ztracenou milovanou. Tvůrci slibují ojedinělou zkušenost, na kterou budete pamatovat po mnoho let.

To jsou silná slova, tak snad budou nakonec stejně skutečná jako prostředí hry. Kickstarter pro Chernobylite odstartuje v následujících týdnech, a pokud se rozhodnete podpořit práci vývojářů, dostanete na oplátku samotnou hru, a za větší příspěvek dokonce masku stalkerů. Nicméně datum vydání je neznámé.

Nejnovější články