Horor Lethe si hraje s fyzikou a hádankami na útěku před příšerami
zdroj: tisková zpráva

Horor Lethe si hraje s fyzikou a hádankami na útěku před příšerami

1. 12. 2014 12:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Survival horor Lethe zdánlivě nepřináší nic, co bychom neviděli už dříve, ale pokud tvůrci ze studia KoukouStudios splní sliby, mohli by vytvořit zábavný kousek. Základem Lethe by kromě prchání před nepřítelem měla být práce s fyzikou prostřednictvím telekinetických schopností v podání hlavního hrdiny.

Zápletka Lethe je jinak plná klišé. Nepříliš významný novinář je finančně na dně, protože zdědil po otci jen záplavu dluhů. Jeho kariéra rovněž nestoupá vzhůru a vidina bydlení na ulici je stále hmatatelnější. Cestu ven z problémů novináři nečekaně nabídne až kauza, po jejíž stopě se okamžitě vydává. Zavede jej na opuštěný ostrov, kde se nachází farmaceutické zařízení... a dál už asi všichni tušíme, kam se příběh ubere. Psychiatrii sice vystřídalo jiné medicínské zařízení, ale zasazení je pro horory typické.

Následující video z Lethe nabízí záběry z alfa verze. Tvůrci video vytvářeli s cílem ukázat co nejvíce herních mechanik a vlastností. Prim samozřejmě hraje hororová atmosféra, které ale směle konkuruje telekineze, díky níž si můžete hrát s herní fyzikou. Rozbíjení překážek a manipulace s předměty patří jen k základu. Možnost svítit si na cestu zapálenou bednou je zajímavá ukázka kombinování herních mechanik.

zdroj: Vlastní

Právě na míře kombinování herních mechanismů a prostoru k uplatnění hráčské tvořivosti bude hodně záviset atraktivita Lethe, protože survival horor s mručícími monstry už dnes asi nikoho nedojme. Devítičlenné studio už na hře pracuje dva roky ve volném čase a s vydáním počítá v roce 2015.

Během vývoje už také došlo k několika slibným změnám. Kupříkladu na začátku uměl hrdina krom telekineze používat i pyrokinezi a další „kouzla“. Lethe pak ale měli hráči tendenci hrát jako střílečku, což tvůrci nechtěli. Ponechali tedy hrdinovi jen manipulaci s objekty, což rázem přineslo kýžený pocit bezmoci a zranitelnosti. Lethe úspěšně prošla i skrz Steam Greenlight, nicméně na vydání hratelné verze si ještě chvíli počkáme. Prozatím můžete pročítat nové vývojářské deníčky na oficiálních stránkách.

Nejnovější články