zdroj: Portkey Games

Hogwarts Legacy slaví rok od vydání statistikami a nepovedenými záběry

12. 2. 2024 15:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Hogwarts Legacy je nejprodávanější hrou loňského roku s neuvěřitelnými 24 miliony prodaných kopií. Studio Portkey Games se teď, rok po svém vydání, podělilo nejen o vývojářský deníček s vtipnými chybami (ke zhlédnutí výše), ale také o zajímavé hráčské statistiky.

Například nejpopulárnější kolej je Zmijozel. Zelené čarodějnické hábity si zvolilo 30 procent hráčů a hráček, po Nebelvíru sáhlo 29 procent, zatímco Mrzimor si za svoji kolej vybralo 24 procent. Jen 17 procent lidí poslal Moudrý klobouk do Havraspáru.

Během čarodějnické výuky se uvařilo přes 877 milionů lektvarů a sesbírala skoro miliarda a půl rostlin. Nového páníčka nebo paničku našlo přes 600 milionů magických zvířat. Společně hráči a hráčky splnili víc než 425 milionů Merlinových zkoušek.

Nesnášenlivost k pavoukům se projevila virtuální smrtí více než 5,3 miliard klepítkatců, podobně na frak dostalo i 5,25 miliard černokněžníků nebo 375 milionů trollů. K zneškodnění protivníků pak posloužilo 783 milionů útoků ze zálohy. Celkově kouzelníci a čarodějky strávili ve hře přes 740 milionů hodin, z toho 51 milionů objevováním okolí kolem Bradavic na koštěti, po rychlém cestování pak kouzelníci a kouzelnice sáhli ve více než 3 miliardách případů.

zdroj: vlastní video redakce

U nás v recenzi si kouzelnická adventura ze světa Harryho Pottera odnesla sedmičku. „Hogwarts Legacy s krásným bradavickým hradem a kouzelnickým systémem staví solidní základy budoucím hrám ze světa Harryho Pottera, jeho vlastní pokus se ale silně prohýbá pod tíhou hloupoučkého příběhu, slabší technické stránky a výplňového obsahu,“ hodnotila před rokem Šárka.

Nejnovější články