Hogwarts Legacy prodalo přes 22 milionů kusů za méně než rok
zdroj: WB Games

Hogwarts Legacy prodalo přes 22 milionů kusů za méně než rok

9. 1. 2024 13:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Akční adventura ze světa Harryho Pottera, Hogwarts Legacy, prodala do konce loňského roku přes 22 milionů kopií. Oslnivým číslem se pochlubil prezident Warner Bros. Interactive Entertainment David Haddad v rozhovoru pro magazín Variety.

Dodává, že se zhruba 2 miliony kusů kouzelnické hry prodaly jen během vánoční sezóny v prosinci – dost možná se tehdy únorový titul probojoval zpět na nejprodávanější příčky digitálních a kamenných obchodů. Na PC a současných konzolích vyšlo Hogwarts Legacy 10. února, na starší generaci pak zamířilo v květnu, v listopadu pak trojlístek doplnila verze pro Switch.

zdroj: Avalanche / Hogwarts Legacy Youtube

Haddad zároveň označil Hogwarts Legacy za celosvětově nejprodávanější hru loňského roku, zřejmě tak vyšouplo každoroční stálici v podobě nového Call of Duty, ale není divu – hra na motivy Harryho Pottera zvládla k obrazovkám přilákat i spoustu svátečních hráčů a hráček, kteří videohrám jinak příliš neholdují. A například v Potterově domovské Británii sesadil počet prodaných fyzických kopií příběhu ze Světa čar a kouzel fotbalovou stálici FIFA / EA Sports FC, která posledních deset let prodejům bezkonkurenčně vládla.

Studio Warner Bros. se také pochlubilo různorodými statistikami: Společně všichni hráči Hogwarts Legacy ve hře strávili přes 707 milionů hodin, na jednu prodanou kopii tak připadá zhruba 32 hodin hracího času. Kouzelníci a čarodějky namíchali přes 819 milionů lektvarů, sklidili víc než 1,3 miliardy bylinek, zachránili 593 milionů kouzelných tvorů a porazili skoro 5 miliard černokněžníků.

Vynikající prodeje samozřejmě zvěstují slibnou budoucnost dalším herním zážitkům ze světa Harryho Pottera. Multiplayerová hra zaměřená na famfrpál, který v Hogwarts Legacy absentoval, už je ostatně oznámená – Harry Potter: Quidditch Champions si momentálně odbývá kolečka uzavřených beta testů. Haddad nebyl v příslibech do budoucna nijak konkrétní, jen prohlásil, že mají se značkou velké plány.

Nejnovější články