Gearbox připravuje Battleborn, komiksovou first-person akci s moba prvky
zdroj: tisková zpráva

Gearbox připravuje Battleborn, komiksovou first-person akci s moba prvky

8. 7. 2014 19:10 | Novinky | autor: Petr Poláček |

S každou nově představenou hrou je stále obtížnější zavírat oči před zjevným trendem – kdo nemá moba hru nebo alespoň variaci na tento herní „žánr“, žije v jiném století. Proto do rozjetého vlaku naskočili i borci z Gearboxu. Někde v koutku studia možná připravují základy Borderlands 3 či Borthers in Arms, ale momentálně se soustředí na „first-person-RPG-moba-arénovou-akci“ Battleborn, kterou 2K Games vydá pro PC, PS4 a Xbox One příští rok.

Battleborn navazuje na tradici silně stylizovaného vzhledu her v sérii Borderlands a v téměř komiksovém zpracování zavede hráče kamsi do budoucnosti, kde bandy ozbrojených postav s různým vybavením a schopnostmi bojují v rozsáhlé aréně (či arénách) o další osud poslední hvězdy v celém vesmíru!

Battleborn nabídne kooperativní kampaň s příběhem, o kterém tvůrci prozatím mlčí, ale jádrem hry bude stejně několik multiplayerových módů. Redaktoři magazínu Game Informer, kteří už Battleborn hráli, a přinesou o hře dvanáctistránkový článek, zmínili herní mód Incursion pro týmy o pěti hráčích na každé straně, kteří se budou vzájemně nahánět a likvidovat, zatímco na pozadí by měla zuřit bitva znepřátelených NPC postav. 

zdroj: Archiv

A kde jsou ty zmíněné MOBA prvky? Podle tvůrců tkví ve strategických a taktických možnostech. Navíc každé kolo začínají postavy na první levelu a postupně se mohou vyškrábat až na dvacítku, zatímco si po cestě naklikají upravitelné schopnosti, které vyprofilují základní herní styl každého bojovníka.

K dispozici bude tuna odemykatelných postav odlišné konstituce, vybavení a základních vlastností – všechno dohromady přitom určuje základní roli postavy v týmu, jakkoli ji lze dále upravovat volbou skillů během soubojů, které hráč sleduje z pohledu první osoby. Mariňák bude zjevně pomalejší, ale zásah z jeho kanónu bude hodně bolet. Elfská lovkyně by zas mohla být mrštná, ale její šípy nebudou tolik smrtelné. Na videu je dále k vidění samuraj s katanami, kouzelnice s hůlkou, steampunkový robot-džentlmen a další podivné charaktery.

Battleborn zdroj: tisková zpráva

Detaily o postavách, vybavení a skillech se dozvíme později, což platí pro herní módy, povahu již zmíněné kampaně a další prvky. Prozatím si užijte propagační video, obrázek obálky Game Informeru a první nástřel přebalu hry.

Smarty.cz

Nejnovější články