Frostpunk 2 nabídne frakce a nové problémy k řešení. Známe datum vydání

6. 3. 2024 20:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

O pokračování postapokalyptické budovatelské strategie Frostpunk, ve které musíte kromě pečlivého plánování také řešit tíživá rozhodnutí o životě svých nuzných poddaných, víme už nějaký čas. Ode dneška ale máme jasno i v tom, kdy se Frostpunk 2 podívá na pulty obchodů.

Hra od polského studia 11 bit vyjde v plné verzi 25. července, předobjednávky spouští už dnes. Kromě základní edice si můžete pořídit i deluxe verzi, která vám umožní účast v dubnovém týdenním beta testu. Ten nabídne k vyzkoušení část sandboxového režimu.

Frostpunk 2 se ještě hlouběji ponoří do postapokalyptického zoufalství a nabídne další várku problémů a dilemat k řešení. Vývojáři slibují rozšíření všech herních aspektů, zajímavou novinkou bude uvedení rozličných frakcí v rámci města. Ty budou mít různé zájmy a požadavky, například ostří Icebloods preferují adaptaci na stávající podmínky před vývojem nových technologií. Nebudou ale rozhodně tou nejradikálnější skupinou, jaká brázdí ulice města.

Hra zároveň v den vydání přistane i v předplatném PC Game Pass, konzolové verze vyjdou až později. V plánu jsou tři placená DLC (která majitelé Digital Deluxe edice dostanou v rámci přibaleného season passu), dražší edice vám také umožní začít hrát příběhovou kampaň o 3 dny dříve než ostatní. V neposlední řadě v ní dostanete také digitální artbook, soundtrack a novelu Warm Flesh, která je výňatkem z plánované knižní série na motivy Frostpunku.

Nejnovější články