Forza Motorsport 7 končí svůj životní cyklus, v září bude stažena z prodeje
zdroj: Microsoft

Forza Motorsport 7 končí svůj životní cyklus, v září bude stažena z prodeje

31. 7. 2021 10:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Ještě letos bychom se měli dočkat v pořadí již pátého dílu openworldového závodění s názvem Forza Horizon od týmu Playground Games, které vzniká pod hlavičkou Microsoftu exkluzivně pro Xbox a PC. Je tu ale také ona hlavní a původní série Forza Motorsport, která se naposled přihlásila o slovo v roce 2017. Na loňské Xbox Showcase došlo sice k oznámení nového dílu (v jehož názvu aspoň prozatím absentuje číslo), termín vydání ale dosud neznáme.

Tak trochu jsme očekávali, že nová Forza bude jako tradičně launchovým titulem nové generace konzolí od Microsoftu, místo toho ale musíme závodní nadšence naopak zklamat. Minulá Forza Motorsport 7 se totiž blíží konci svého života a držitel platformy ji už brzy stáhne z prodeje.

Z Microsoft Store i nabídky Game Pass hra zmizí 15. září. Pro majitele se nic nemění, hru si i nadále budou moci stahovat ze své knihovny a nekončí ani podpora multiplayeru. Pokud jste si v minulosti koupili nějaká DLC, ale ne hru samotnou, obdržíte speciální token, který můžete za plnou verzi směnit. Tato nabídka bude platit ještě dva roky po oficiálním ukončení prodeje. V současnosti je hra také součástí výprodeje, standardní edici můžete pořídit za deset dolarů, ta ultimátní vás vyjde na dvojnásobek.

V rámci značky Forza není ukončování životního cyklu žádnou novinkou, loni podobným způsobem například skončila Forza Horizon 3. Příliš to ovšem nekoresponduje s nedávnými výroky hlavy herní divize Microsoftu Phila Spencera, který vyjádřil obavy nad zachováním herní historie.

Spencer sice hovořil spíše o možnostech konzolové zpětné kompatibility a také vyzdvihoval možnosti cloudu jako platformy, která bude schopna nabídnout jakoukoli hru bez ohledu na zařízení, jež máte doma k dispozici. Pro sedmou Forzu ale momentálně platí, že jakmile odejde ze Store a z Game Passu, nebudete si ji bez předchozího vlastnictví moci zahrát ani přes zmíněný cloud.

Nejnovější články