Football Manager 2021 přeci jen vyjde. Dokonce i na Xbox
zdroj: Sports Interactive

Football Manager 2021 přeci jen vyjde. Dokonce i na Xbox

25. 9. 2020 16:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Tak nám ho nakonec oznámili. Aleš se už bál, že pandemie Covidu způsobila katastrofu v kancelářích Sports Interactive a že se letos možná nového Football Manageru vůbec nedočkáme. Ale dočkáme! Football Manager 2021 vyjde 24. listopadu na PC a Mac.

A vtip je v tom, že nejen na něj. Nejpropracovanější simulace fotbalového trenéra se poprvé od dob ročníku 2007 podívá i na konzoli Xbox, pravděpodobně tedy ne současně s počítačovou verzí, ale určitě ještě do konce roku. To samé platí o verzi pro Switch, která cílí na prosincové vydání.

Vývojáři se prý na xboxovou verzi speciálně soustředili a modelovali ji na doplňkovém produktu Football Manager Touch, který vám už teď umožňuje pohodlně trénovat na tabletech. Výsledná hra na konzoli tedy pravděpodobně nebude tak megalomansky hluboká jako tradiční PC verze, ale pokud se vykoupí pohodlným ovládáním, majitelé Xboxu jí to jistě rádi odpustí.

zdroj: Sports Interactive

Zatím přesně nevíme, jaké herní novinky nás v novém ročníku čekají, ale odhadoval bych, že budou mít hodně co dělat právě s koronavirovou pandemií. Football Manager před několika lety zaujal širší veřejnost tím, že simuloval dopad brexitu na fotbalové prostředí, a něco podobného dozajista přijde i teď.

Fotbal si totiž za poslední půlrok prošel nevídanou transformací. Hraje se v podstatě bez diváků, nikdo nemá peníze (až na Abramoviče), zápasy nakažených týmů jsou kontumovány, sezóna bude kratší a náročnější, je potřeba mít k dispozici hodně náhradníků pro případ, že by někdo z chlapců chytil Covid, kvalifikační zápasy do evropských soutěží se často hrají jen na jeden vítězný.

Zajímalo by mě, jestli tyto jevy, pokud se ve hře objeví, budou povinné, nebo zda bude existovat možnost hrát obyčejnou, komfortně povědomou sezónu bez viru. To aby si člověk vzpomněl na ty staré dobré časy.

Více se o Football Manageru 2021 dozvíme na začátku listopadu.

Nejnovější články