Final Fantasy XIV se vrací - zpoplatněné a s plánem pro PS3
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XIV se vrací - zpoplatněné a s plánem pro PS3

14. 10. 2011 12:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Upřímně, launch MMORPG Final Fantasy XIV byla jedna z největších ostud, jakou si Square Enix...

Upřímně, launch MMORPG Final Fantasy XIV byla jedna z největších ostud, jakou si Square Enix za dobu své existence utrhla. Osobně jsem byl tomuto katastrofálnímu startu (bohužel) přítomen a hráči za své peníze dostali naprosto netestovaný a neodladěný produkt, který se v následujícím roce opravoval, opravoval a opravoval. A opravoval. Posléze hra přešla na model free-to-play ve smyslu, že byla skutečně free, protože nikdo neměl tu drzost za tenhle betatest cokoliv chtít.


Nicméně, toto období nyní končí s oficiálním prohlášením, s nímž hra vstupuje do nové fáze života označené módně 2.0. Jojči Wada to podal následovně: „Koncem listopadu až začátkem prosince ukončíme free-to-play období a představíme náš nový systém předplatného. Chápu, že toto rozhodnutí nebude populárním, ale je to klíčový krok v budování lepší hry, o což se tvůrci i fanoušci, celý rok snažili.“

Dalo se to čekat, do projektu se nalilo obrovské množství peněz, které se rozhodně nevrátily a tohle je zoufalý pokus, jak alespoň něco dostat zpátky, a jak vylepšit profil společnosti, který vydáním hry v původním stavu velmi utrpěl. Nicméně, tým na vylepšení hry skutečně intenzivně pracoval, což dokazoval neustávající proud patchů a de facto přímá linka mezi skalními fandy a vývojáři.

I to pomohlo k rozhodnutí, že se z mrazáku vytáhne plán na vydání PS3 verze. Mělo by se tak stát za rok, mezi říjnem až prosincem 2012. Každopádně, vy nyní máte poslední šanci za poměrně malý peníz zkusit koupit hru, dát si cca měsíc a půl hraní zdarma a zjistit, zda už je FFXIV ve stavu, kdy by vás mohlo oslovit.

Nejnovější články