zdroj: Jozef Pavelka

Felvidek je JRPG ze Slovenska 15. století. Kdo se postaví Turkům a husitům?

18. 3. 2024 10:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Když se hra odehrává a vzniká na Slovensku, dá se označovat za JRPG? No toto dilema tady nejspíš nerozsekneme, ale určitě se můžeme podívat na zajímavý projekt Jozefa Pavelky, Felvidek. Protože ten právě JRPG, respektive tahové RPG zasazené do fiktivní slovenské župy v 15. století, je.

Ostatně i základy hry vznikaly v populárním editoru RPG Maker a vizuál i animace se dočkaly notně retro stylizace. Z traileru, který je ke zhlédnutí výše, je skvělé zobrazení historických reálií. I když se zřejmě dočkáme i surrealismu a nadpřirozena, stejně tak se v příběhu objeví pestrá paleta postav, která hovoří různými nářečími a dobovou staroslovenštinou. Nám blízké kulturní prostředí jistě poznáte i ze ztvárnění herních lokací – hradů, krčem a polností.

V hlavní roli se představí rytíř-alkoholik Pavel, který musí sestavit družinu, aby se postavil protivníkům království a zabránil proosmanským hnutím. Jenže Turci nebudou jediní protivníci, střetnete se také s kacíři, husity, ale i prachobyčejnými bandity.

Zhruba tříhodinové dobrodružství kromě dialogů okoření i tahové souboje. Felvidek vychází na Steamu 29. března, vyzkoušet si hratelnou ukázku můžete ale už nyní v demoverzi.

Nejnovější články