Farming Simulator 25 předvádí v prvních záběrech z hraní pěstování rýže
zdroj: Giants Software

Farming Simulator 25 předvádí v prvních záběrech z hraní pěstování rýže

4. 7. 2024 16:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio Giants Software se momentálně připravuje na víkendový FarmCon v německém Marktoberdorfu, ale ještě předtím nám servíruje první záběry z hraní nadcházejícího Farming Simulatoru 25.

V půlhodinovém videu předvádí jak vylepšený Giants Engine 10, tak i jednu z nových map, několik farmářských strojů, navigaci a také úskalí pěstování a sklizně rýže.

 

Přeleštěnou vizuální stránku vývojáři předvádějí na příkladu volumetrické přízemní mlhy a prachu při obrábění. Dočkáte se také hezčího nasvícení, které vynikne především v noci při svitu reflektorů, ale klidně i ve dne mezi stromy. Další enginovou novinkou jsou 3D mraky, díky třetímu rozměru nově budou vrhat stíny, a deformace vodních povrchů slibuje také 3D vlny.

Další novou funkcí ve Farming Simulatoru 25 bude navigace. GPS jste až doposud do farmářského simulátoru dostali jen s pomocí neoficiálních modifikací, v novém ročníku už bude k dispozici v rámci základní výbavy na PC i na konzolích. Přímo ve hře si budete moct nastavit, jakou část pole chcete obrábět, příslušný stroj jí pak po zadané trase začne kroužit automaticky.

V prezentaci se pak v krátkém sestřihu mihla také nová americká mapa Riverbend Springs, stejně jako tvůrci ukázali, jak se bude pěstovat novinka mezi plodinami: Rýže. Vybrat si budete moct hned ze dvou druhů, přičemž k pěstování klasické rýže budete muset využívat nové specificky zaměřené stroje. Druhou možností pak bude dlouhozrnná varianta, kterou můžete sklízet klasickým kombajnem na poli bez nutnosti brodění.

Pokochat se můžete také novými obrázky, na kterých se vedle severoamerické krajiny představuje pásový traktor Claas Xerion 12.650 Terra Trac a žací stroj MacDon M1240, který je součástí předobjednávkového balíčku.

Farming Simulator 25 zdroj: Giants Software   Farming Simulator 25 zdroj: Giants Software

Farming Simulator 25 vychází 12. listopadu pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Nejnovější články