Fantasy série Mistborn se dočká RPG zpracování
zdroj: tisková zpráva

Fantasy série Mistborn se dočká RPG zpracování

27. 3. 2012 11:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud máte rádi dobré fantasy, asi vám neunikla série Mistborn Brandona Sandersona, která vyniká hlavně skvěle propracovaným světem a systémem magie, allomancie, který spočívá ve využívání kovů a...

nu, je jednodušší si knihy přečíst, než vše zjednodušeně „překládat“. Rozhodně patří mezi nejoblíbenější a nejsvěžejší fantasy série posledních let a nyní se dočká své herní odnože. Nicméně, než se úplně nadchnete, vězte, že je tu malý háček.


Knihu bude do herní podoby převádět nepříliš prozkoušený tým Little Orbit. Na druhou stranu, scénář hry obstará přímo Brandon Sanderson a nepůjde o pouhou kopii knih. Mistborn: Birthright, jak se hra jmenuje, se bude odehrávat stovky let před událostmi první knihy. Žánrem hry bude samozřejmě RPG, přičemž věrnost předloze kromě Sandersona zaručuje snad i fakt, že šéf týmu Little Orbit je velkým fandou Mistbornu.

Co se týče potenciálu, ten je tu vskutku solidní. Už jen proto, že knihám jde vyčítat možná trochu schematické vyobrazení postav (což by pro hru znamenalo opravdu solidní prokreslení) a naopak vynikají skvěle propracovanými systémy magie, světa a prostě všech těch prvků, které dělají dobrou kostru i herního systému. Hra by měla vyjít na podzim 2013 na X360, PS3 a PC. Ostatně navštivte i její oficiální stránky.

Nejnovější články