Fanoušek zkrátil načítání GTA Online o 70 %. Rockstar chystá oficiální patch
zdroj: Foto: Rockstar Games

Fanoušek zkrátil načítání GTA Online o 70 %. Rockstar chystá oficiální patch

16. 3. 2021 11:23 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zkraje března se zjevně zkušenému programátorovi ukrytému pod přezdívkami tostercx a t0st podařilo nemožné – po sedmi letech od vydání GTA Online zkrátil dobu načítání hry až o 70 %. GTA Online je nechvalně známé dlouhým čekáním, které se může pohybovat od přijatelné jedné minuty po nemyslitelných 15 minut. To by se brzy mělo změnit.

Můžete samozřejmě vyzkoušet metodu nálezce chyby v kódu (vše je detailně a technicky popsané zde), ale když chvilku počkáte, samotné studio Rockstar Games vydá opravný update. Studio bohužel přímo nepotvrdilo, o kolik procent se urychlí načítání hry, ale přiznalo, že tostercx na něco skutečně kápnul:

„Po důkladném šetření můžeme potvrdit, že hráč t0st skutečně odhalil aspekt herního kódu související s načítacími časy PC verze GTA Online, který je možné vylepšit. Výsledkem tohoto šetření jsou změny, které implementujeme do hry v nadcházejícím updatu,“ prozradil mluvčí studia Rockstar webu PC Gamer.

Teď si možná říkáte, jestli se Rockstar přiměje k finanční odměně šikovného uživatele Githubu, který mnohým hráčům ukrátí čekání. Studio už několik let provozuje službu Bug Bounty, která odměňuje hackery až 10 tisíci dolary za nalezení chyb ve hrách a děr v bezpečnosti.

A tostercx se může radovat, protože Rockstar uznal jeho zásluhy a vyplatí mu maximální výši odměny. Za svou proaktivnost si tak přijde na v přepočtu 220 tisíc korun. Příjemný bonus k hřejivému pocitu, že dokázal něco, na co byl krátký samotný Rockstar...

Nejnovější články