Fanoušci pracují na nádherně restaurovaných Mortal Kombatech
zdroj: Foto: Eyeballistic

Fanoušci pracují na nádherně restaurovaných Mortal Kombatech

1. 12. 2021 8:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Mortal Kombat je jednou z letitých sérií, které přežily až do dnešních dnů: Vyjma množství různých (a různě kvalitních) spin-offů porodila už 11 dílů hlavní série. O plnohodnotném pokračování od studia Netherrealm zatím nic nevíme, možná se ale někdy v budoucnu dočkáme oprášené verze klasických dílů.

Snaží se o to iniciativa Eyeballistic, která v roce 2013 pracovala na HD remasteru Mortal Kombatu 1, 2 a 3. Už tenkrát se autoři mohli pochlubit velmi zajímavými výsledky, bohužel ale byli konfrontováni s neúprosným rozhodnutím vydavatelství Warner Bros., které je přimělo projekt okamžitě stáhnout z internetu.

Posléze se ale členům týmu podařilo dosáhnout licenčního ujednání, díky kterému Eyeballistic získal práva na vytvořenou grafiku, zvuky, efekty a tak dále. Nyní projekt opět vyplouvá na povrch a nutno říct, že vypadá skvěle, jak si ostatně můžete sami ověřit v přiložené galerii.

Autoři chtějí s extrémním citem pro detail přetvořit všechny modely i arény v Unreal Enginu 5. Hry mají běžet ve 4K a 60 FPS, místo původních 2D spritů budou modely trojrozměrné. Tým doufá, že se mu povede s Warner Bros. navázat spolupráci a skrz petici donutí firmu dát projektu zelenou, aby se mohl rozšířit mezi hráče. Uvidíme, zda se jim střet s obří korporací vydaří.

Nejnovější články