Fall Guys budou od června zdarma. Na Steamu už je ale neseženete
zdroj: Devolver Digital

Fall Guys budou od června zdarma. Na Steamu už je ale neseženete

17. 5. 2022 12:40 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Hopsací battle royale Fall Guys si počínaje 21. červnem budete moct zahrát zdarma. Studio Mediatonic oznámilo přechod na nový monetizační model, k němuž dojde spolu s vydáním na Switchi a Xboxu, novou verzí pro PlayStation 5 a příchodem na Epic Games Store.

Po necelých dvou letech od vydání budou Fall Guys na všech platformách free-to-play s kosmetickými mikrotransakcemi. Hra v červnu projde symbolickým restartem a znovu se dočká své „první“ sezóny s novými výzvami i odměnami.

Fall Guys patrně čeká podobný osud jako další multiplayerovou hru, Rocket League, která byla také odkoupena společností Epic a přešla na free-to-play model financování. Základní hra bude zdarma, prémiový season pass bude nutné si pořídit za peníze. Podobně jako ve Fortnite půjde ale nakupovat také za herní měnu a season passy budou mít fazoloví panáčci technicky vzato dva – jeden bezplatný, jeden za peníze.

Všem dosavadním hráčům, a tudíž majitelům původní hry, se Mediatonic odvděčí speciálním balíčkem Legacy, kde najdou hromadu kosmetických předmětů a první prémiový season pass v něm dostanou zdarma.

Od 21. června, kdy budou Fall Guys k dispozici na Epic Games Store, PS4, PS5, Xboxu Series X/S, Xboxu One a Switchi, budou napříč platformami sdílet stejnou hráčskou základnu a navíc i účet s dosaženým postupem.

Co se týče Steamu, na něm už si hru nově nebudete moct pořídit. Stávající hráči o ni ale nepřijdou, v knihovně jim zůstane a budou ji moct klidně dál hrát prostřednictvím klienta od Valve i s novými updaty, sezónami a podobně. Nově příchozí ale Fall Guys na PC najdou už pouze na Epic Games Store, což je opět podobná situace jako v případě motorizovaného fotbalu Rocket League.

Nejnovější články