zdroj: Rabbit&Bear Studios

Duchovní nástupce Suikodena válcuje Kickstarter

28. 7. 2020 14:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Pamětníci éry původního PlayStationu a dost možná i ti, kteří o JRPG ani okem nezavadili, určitě znají jméno Suikoden. Slavná série s kořeny v roce 1995 vyprodukovala za jedenáct let existence pět dílů hlavní série a šest spin-offů. Konkrétně druhý díl je často jmenován mezi nejlepšími hrami historie, a to i přesto, že dobová kritika superlativy úplně nehýřila. Od roku 2006 nicméně značka spí, tak jako řada dalších, které spadají pod vydavatelství Konami.

Dobrou zprávou ale je, že dvojice vývojářů stojících u jejího zrodu chce přinést alespoň duchovního nástupce. Ten ponese název Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes a půjde o zbrusu nové klasické JRPG. Společně na něm pracují Jošitaka Murajama a Džunko Kawano, kteří se u jednoho projektu sešli poprvé po 25 letech.

O tom, že je o JRPG od matadorů žánru zájem, přesvědčila kampaň na Kickstarteru, kam svou hru umístili. Během 38 minut hra vybrala čtvrt milionu dolarů, za tři hodiny dovršila svůj půlmilionový cíl. V době psaní tohoto článku zbývá do konce kampaně 31 dní a hra stihla vybrat už přes 1,5 milionu dolarů od více než 14 tisíc přispěvatelů.

Příběh hry se má odehrávat ve světě Allraan, který obývá velmi pestrá směsice kultur vyznávajících různé hodnoty. Historie světa byla formována mečem, ale také zvláštními magickými předměty, takzvanými runovými čočkami. Galdeanská říše našla způsob, jak posílit jejich kouzelné schopnosti, a teď hledá mocný artefakt, který by rozšířil její moc ještě víc.

Těšit se můžete na slušný ansámbl postav, budování základny ve staré pevnosti, možnost otevřít si síť restaurací po celém kontinentu a také na kočičky. Grafické zpracování bude mixem 3D prostředí a spritových postaviček.

Pokud chcete vývojáře podpořit, zamiřte na Kickstarter. V tuto chvíli už dosáhli téměř všech stretch goalů a bude zajímavé sledovat, na jaké cifře se kampaň nakonec zastaví. Vývojáři by chtěli být s projektem hotovi za dva a půl roku.

Nejnovější články