zdroj: Capcom

Dragon's Dogma 2 nelení a předvádí novou ukázku z hraní i s datem vydání

29. 11. 2023 14:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Capcom oznámil pokračování výpravného fantasy dobrodružství Dragon's Dogma 2 před necelým půlrokem, ale jelikož tvůrci svému dílu evidentně věří, nesnaží se tajnůstkařit a o titulu díky tomu už víme docela dost: Bude svobodnější a s větším světem, při jehož navrhování se vývojáři lehce inspirovali v přístupu GTA V, dorazí nová povolání, bitky budou klást větší důraz na využitelné prostředí a podobně.

Včera pak v rámci akce Capcom Showcase 2023 předvedli téměř čtvrthodinovou prezentaci (ke zhlédnutí výše), která jednak nabídla detailnější pohled na celou řadu herních mechanismů i obsahu chystané avantýry a jednak oznámila konkrétní datum vydání: Dragon's Dogma 2 dorazí 22. března 2024.

Záběry z hraní pak potvrzují, že se tvůrci ani tentokrát nijak nedrželi zpátky při navrhování nepřátel, díky čemuž se můžeme těšit například na bitvu s impozantním bronzovým kolosem o velikosti menšího pahorku. Obr si nedělá těžkou hlavu s překážkami a co mu stojí v cestě, to rozšlape nebo rozbije na padrť gigantickým kopím. Poslat podobného nepřítele do kolen jistě nebude jen tak.

Tvůrci dále slibují poutavý příběh točící se okolo mocenského soupeření o trůn i svět plný vedlejšího obsahu a nepovinných příběhových linek, které by vás měly ještě lépe vtáhnout do atmosféry. Na jejich plnění nebudete sami, protože i tentokrát budete mít k ruce pomocníka, kterého si (stejně jako samotného hrdinu) vytvoříte v detailním editoru postav.  

Závěrem se ještě můžeme podívat na ukázku hraní za nové hrdinské povolání, takzvaného Trickstera. K boji využije vysoce netradiční nástroj, totiž kouzelnou kadidelnici, jejíž kouř je schopný omámit nepřátele či je zmást tolika iluzemi, až nebudou vědět, kde jim hlava stojí, a třeba se pobijí navzájem. Kouzelný dým ale také půjde využít například k posílení spolubojovníků.

Ještě jednou, Dragon's Dogma 2 vychází 22. března. Hráči na PC se mohou zaradovat, protože je na rozdíl od doby, kdy dorazil první díl, nečeká žádná prodleva – hra vyjde současně na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Nejnovější články