Došlo vám místo na Xboxu? Microsoft představuje nové možnosti rozšíření disku
zdroj: Microsoft

Došlo vám místo na Xboxu? Microsoft představuje nové možnosti rozšíření disku

23. 10. 2021 12:45 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Microsoft představil ve spolupráci se Seagate nové disky, které můžete použít pro rozšíření stávající paměti v konzolích Xbox Series X/S. Nabídku vedle současné 1TB karty rozšíří menší o velikosti 512 GB za 139,99 dolarů (asi 3 100 Kč) a větší s 2 TB za 399,99 dolarů (asi 8 800 Kč).

Disky pasují do dedikovaného slotu na nových Xboxech a rychlostí přenosu a čtení dat se mají vyrovnat SSD uvnitř konzole, přičemž u Xboxu Series S budou u většiny hráčů takřka nutností, protože ten sám o sobě disponuje pouze 512 GB úložištěm.

Zároveň na rozdíl od konkurence stále nemáte na výběr z vícero možností - Sony umožňuje s PlayStationem 5 používat i SSD čtvrté generace libovolného výrobce, která jsou o poznání levnější a dostupnější, zatímco diskové karty pro Xbox Series X/S zůstávají proprietární. Microsoft nicméně nevyloučil budoucí spolupráci s vícero výrobci v různých cenových hladinách.

Seagate Storage Expansion Card s 512 GB by na trh měla přijít během listopadu, 2TB verze by pak do prodeje měla jít během prosince.

Nejnovější články