Deskovka Heroes of Normandie se dočkala počítačového zpracování
zdroj: tisková zpráva

Deskovka Heroes of Normandie se dočkala počítačového zpracování

1. 10. 2015 11:53 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Přiznám se, že původní deskovou hru Heroes of Normandie neznám, nicméně podle hráčů jde o povedený a zábavný kousek. Takže vlastně není divu, že Slitherine sáhli po možnosti její adaptace pro PC a iPad – vždyť jde o druhou světovou válku a tahovku. Ta nyní vyšla na PC (na iPad vyjde až v roce 2016) a svou existenci připomíná trailerem. Jde o potenciálně dobrý titul a to i pro ty, pro něž je jinak produkce Slitherine příliš „hardcore.“

Jak název naznačuje, Heroes of Normandie se odehrává během vylodění v Normandii. K dispozici máte tři hlavní strany – Německo, USA a Velkou Británii, přičemž je nově hratelný i francouzský odboj. Každá ze stran má unikátní schopnosti a jednotky, takže by nemělo hrozit, že se dostaví brzký stereotyp.

zdroj: Archiv

Jak si můžete prohlédnout na traileru, hra simuluje prvky deskovky i v té míře, že vám ukáže hody kostkou. Hra simuluje střety na úrovni jednotlivců, takže bojujete o mosty, statky, louky a malé strategické body obecně.

Hry by měly být rychlé, ale zároveň i taktické a měly by zaměstnat vaši mozkovnu. Nejspíše se tak bude dít v multiplayeru, který doplní trojici kampaní, jednu rogue-like minikampaň a skirmish mise. A jelikož vám toho trailer zase tolik nevysvětlí, podívejte se na čtvrthodinové video, které představuje základní herní systémy.

Nejnovější články