Dark Nexus Arena je MOBA zasazená do světa Warhammeru 40,000
zdroj: tisková zpráva

Dark Nexus Arena je MOBA zasazená do světa Warhammeru 40,000

10. 12. 2015 13:33 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, do MOBA rychlíku nasedají další a další vývojáři. Nejnověji mezi ně patří malé studio Whitebox Interactive, které získalo licenci na Warhammer 40,000. Výsledkem je chystaná MOBA Dark Nexus Arena, která je momentálně k dostání ve formě early accessu, přičemž s vydáním plné verze se počítá na říjen příštího roku. Dá se tedy čekat, že momentální verze bude hodně rozpracovaná a první hodnocení na Steamu to potvrzují.

Zaměřením v rámci žánru je Dark Nexus akčnější MOBA, která se zaměřuje na dlouhodobé opečovávání vašeho hrdiny a rychlé klikání, spíše než na vytváření složitějších plánů a buildů. Dějově se odehrává v aréně na Commorragh, kam Dark Eldaři navozili největší bojovníky ze všech ras vesmíru, aby se navzájem vraždili pro potěchu svých otrokářů. Ne, že by u tohoto žánru tolik záleželo na zápletce, ale je hezké, že se tvůrci trochu snažili.

Plánem je mít v době vydání alespoň jednoho bojovníka od každé rasy, respektive strany Warhammeru 40,000, což, popravdě řečeno, nezní jako příliš. Momentálně jsou k dispozici space marines z loajálních i zrádcovských kapitul, orkové, Tau, Nekroni a Sisters of Battle. Vizuálně je na hře vidět, že má ještě hodně daleko k dokončení a hratelností z videa mnoho nepoznáme.

Popravdě řečeno, Warhammer 40,000: Dark Nexus Arena vypadá velice tuctově a nijak zajímavě – kromě jediného a tím je svět, v němž se odehrává. Protože prostě pro fanoušky je rozdíl, když rozsekávají na kusy neznámého hrdinu ze světa vytvořeného pro potřeby dané hry a když s Berzerkerem porcují Ultramariňáka. Což je dle mne jediné, co může v zástupu podobných titulů Dark Nexus Arenu zachránit. Ale třeba nás ještě Whitebox překvapí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články