Další spekulace o silnějším Switchi naznačují letošní launch
zdroj: Vlastní foto autora

Další spekulace o silnějším Switchi naznačují letošní launch

23. 2. 2021 14:50 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Switch brzy oslaví čtvrté narozeniny a minulý týden proběhl první velký Direct od předloňského podzimu, který nastínil, co Nintendo chystá pro letošní rok. Nyní se ale také znovu objevily drby a spekulace o posílené verzi konzole, pro niž zlidovělo označení Switch Pro. 

Jistý posun by měl přijít v rámci handheld režimu, patrně se tedy počítá s vyšším rozlišením displeje, který v současnosti nabízí jen 720p. Na fóru ResetEra se o ní rozpovídal insider s přezdívkou NateDrake.

Ten uvedl, že nová revize nabídne podporu technologie Nvidia DLSS a rozlišení 4K, což by mělo znamenat podstatný posun oproti původnímu Switchi. Ani ten ale Nintendo nehodlá hodit přes palubu a hry budou minimálně v příštích letech vycházet na obě varianty.

Zajímavé je především insiderovo prohlášení, že by konzole měla na trh dorazit ještě letos. Pokud dle jeho slov dojde k odkladu na příští rok, bude to muset Nintendo začít brzy komunikovat, protože vývojáři třetích stran už na zařízení chystají své hry. Sám NateDrake si je ale údajně stále docela jistý, že Nintendo letošní launch stihne.

Všechny tyto informace je samozřejmě potřeba brát s velkou rezervou, nejsou oficiálně potvrzeny a samo Nintendo se k nim nijak nevyjádřilo. Společnost naopak v nedávné minulosti uvedla, že letos žádný nový hardware neplánuje, což do NateDrakeových prohlášení tak úplně nezapadá. V roce 2018 ostatně ten samý člověk předpovídal vydání Call of Duty na Switch, k čemuž dosud nedošlo. 

Nejnovější články